sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Aamumaasto kankailla

Sunnuntaiaamulle löytyi onneksi maastoseuraa ja päästiin Hempan kanssa ulos aidoista. Kahden ratsukon voimin suunnattiin aika perinteiselle lenkille kuntoradan kautta takaisin. Hemppa oli virkeä mutta kuuliainen.

Laukkapätkä otettiin jo mennessä tiellä, kaveri ei pysynyt perässä. Välissä käytiin pienet mäkikävelyt pikkuisella hiekkakuopalla ja kuntoradalla spurtattiin kunnolla. Arvasin ihan oikein että vesilätäköstä tulee sivuliikkeitä. Tukkipinoistakin tuli. Laukka vaihtui vasemmasta oikeaan ja myöhemmin vielä takaisinkin. Jarrut toimi hienosti mutta himmailun jälkeen menohaluja oli vielä, joten posotettiin vielä vähän lisää. Huiput 48,2 km/h. Kuumahan hepalle tuli.

Tänäänkin radanylitykset tuottivat päänvaivaa. Kumpikaan hevosista ei halunnut mennä edeltä. Lopulta päästiin talutetun kaverin perässä yli. Helpompi ylityspaikka ei sekään sujunut sen paremmin ja siinä lopulta hinkutettiin eestaas yli kunnes päästiin talutetun kaverin vierellä rennosti yli.

Paluumatkalla ravailtiin kankailla ja käytiin pieni pisto alareitin lätäkössä. Hieman Hemppa empi mutta asteli kuitenkin veteen. Ravi kotiinpäin oli kivan maltillista ja jarrut toimi yhä.

Hyvä lenkki vaikka junarata on edelleen vähän hampaankolossa. Auringonpaisteessa oli lämmintä eikä ötököitä ollut sietämättömästi.

Ongelmia:
junaradan ylitys
pienet sivuliikkeet laukassa

Parannusta:
tosi hyvät jarrut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora