keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Parannusta raviväistöihin

Keskiviikoksi kyselin rästiä Uotilaan. Vähän tiiviillä aikataululla selvisi että myös kouluvalkussa on tilaa ja kelpuuttavat mut sinnekin rästimään. Tuplat siis luvassa. Ekalle tunnille ratsukseni tuli Sintti. Toista kertaa siis tämän ison mustan kyytiin, ekaa kertaa Uotilassa. Heppa tarhasta sisään, harjaus ja varustus. Ohje oli laittaa piuhat.

Ope oli pois ja sijaisope juuttunut ruuhkaan, joten verkattiin itsenäisesti. 5 ratsukkoa ja ihana aurinkoinen keli. +20°C! Lämmittelyn jälkeen tein käyntiväistöjä. Yllättävän helposti väisti. Muuten itsenäinen meno, varsinkin näin vieraammalla ratsulla, oli aikamoista hölköttelyä. Ravi oli valtavaa eikä huvittanut sitä juuri mennä. Laukka oli onneksi huomattavasti helpompaa. Vaikka pudotti raviin jos en ollut tarkkana. Hyvin pieniä pilkahduksia kevyttä ja lyhyttä ratsua. Ei onneksi ihan pahiten maannut ohjilla.

Kun ope tuli niin ruvettiin tekemään raviväistöjä. Ihan ensin meidän piuhoja kiristettiin. Harjoitusraviin meni hetki tottua. Onneksi Sintti liikkui suht hyvin itse eteen. Hieman lisää energiaa. Ekassa väistössä tuli sanomista tahdista, myöhemmin takaosan johtamisesta. Rehellisyyden nimissä en huomannut juuri eroa vaikka kuulemma sain hyvin korjattua.

Väliin laukattiin aika pitkät pätkät molempiin suuntiin. Pääty-ympyröillä piti väistää takaosaa ulos. Kun tein tarpeeksi napakan pidätteen niin sain ristiaskelia. Laukkaan kaivattiin lisää energiaa. Ei onneksi vyörynyt ja pikkuhiljaa rupesi pyöristymäänkin.

Loppuraveissa oli aika tasainen. Tehtiin vielä raviväistöt keventäen. Yhä pituushalkaisijalta uralle. Nyt kuulemma karkasi lapa. Huonosti huomasin. Toiseen suuntaan sain korjattua.

Epäilyttävän vähän rankkaa. Raviväistöt meni tuhannesti paremmin kuin muinoin (lähes vuosi sitten) Mallulla. Yllättävän mukava Sintti oli vaikkei vedä Lidalle vertoja.

Ongelmia:
taisin kuitenkin vetää vähän liikaa
hitusen pitkän tuntuinen
pudotti muutaman kerran laukasta raville

Parannusta:
tasaiset väistöt
tasoittui ja lyheni loppua kohti
ihanan tolkku eikä tuijotellut mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora