sunnuntai 22. toukokuuta 2016

2-tason debytti Hempalla

Sunnuntaina oli taas herätys puoli kuuden aikoihin. Kisapäivä Pikkaralassa, ORK:n 3-tason kisat, joihin meidät päästettiin hyppämään 2-tason 90 cm Hempan kanssa. Läheltä piti ettei kisalupaa evätty koska en eilen päässyt treeneihin.

©Venla

Anne ihanasti valmisteli meidän lähtöä pakkaamisella jo eilen. Tänään sitten kisanumeroiden kiinnitys, huovan vaihto ja hevosen puunaus. 08 aikoihin lähtö tallilta kisoja kohti. Meidän luokkamme oli 1b, 90 cm, arv. 367.1. Ekana oli poneille 80 cm. Rataantutustuminen oli yhteinen ja aikataulullisesti todella näppärää. Radan ehti kiertää rauhassa (ei pelokkeita, ei tolkkuja oikoreittejä) ja katsoa pari suoritusta alle. Sitten purkamaan ja varustamaan Hemppaa. Oma lähtövuoro oli alunperin yhdeksäs mutta kun välistä jäi 2 ratsukkoa pois niin seitsemäs.

Kaisa kuvasi ratapiirroksen. Märän pohjan takia 5A purettiin pois.

Ruuna oli kisapaikalla ihanan tolkku. Toki selvästi jännitti mutta ei hötkyillyt ja totteli. Kun päästiin maneesiin niin tasoittui. Maneesissa max 8 ratsukkoa ja oltiin aika sopivasti paikalla. Päädyssä oli pieni kävelyalue, siinä pyörittiin hetki. Sitten estepuolelle ravailemaan. Verkka oli oikeassa kierroksessa, mikä asetti vähän hankaluuksia vasemman pohkeen läpiratsastuksen kanssa. Onneksi välissä oli kaksi hiljaisempaa hetkeä. Ensin vähän volttasin keskellä vasempaan. Myöhemmin pyöräytettiin molemmat verkassa olleet ratsukot vasempaan kierrokseen ja laukattiin hetki. Kun tuli enemmän väkeä niin komennettiin oikea kierros takaisin. Mutta tämä riitti vasenta.

Tämä yrittää olla iloisia ilmeitä.
©Venla


Laukassa tein vähän temponmuutoksia. Hemppa nyppi ohjista mutta muuten oli tasainen. Ensimmäiset verkkahypyt ristikolle oli haastavia kääntämisen takia. Hemppa tykkäsi vaihdella urallakin laukkaa oikeasta vasempaan. Tästä ei tullut kehuja koska oikeassa olisi pitänyt pysyä. Ristikko tultiin pari kertaa, samoin pysty. Ihan ok mutta alastulossa taisi olla vasen laukka. Lopuksi hypättiin vielä okseri kun meidät mainittiin valmistautuvissa ratsukoissa jo toisen kerran. Oikein hyvä hyppy ja siitä suoraan pihalle.

Kuski mutristelee, Hemppa edustaa.
©Venla


Aikataulutus oli oikein passeli, sillä kovin pitkään ei ehditty alhaalla kentän laidalla odottaa kun päästiin jo aitoihin valmistautumaan suorittavan seuraksi. Odottaessa käveltiin kentän ympäri. Hemppa ei tuijotellut mitään muuta paitsi yleisöä. Riemuitsin että tajusin mennä siitä ohi ja vieläpä käynnissä. Vähän ehdotteli pakittelua juuri lähtölinjan kohdalla, onneksi siinä oli vielä aikaa ja päästiin tilanteesta lopulta rauhassa yleisön edestä kävellen. Lähtömerkin jälkeen otin laukan ja vetäisin saman kierroksen kentän ympäri laukassa. Hemppa eteni ihan hyvin eikä tuijotellut ylimääräisiä.

Ykköselle roikastiin kaukaa. Näemmä myös korkealta.
©Venla


Nelosena oli trippeli hieman hankalalla lähestymisellä.
©Venla

Nyt ei yleisökään enää haitannut ja ykköselle linjaus onnistui hyvin. Askel ei ihan sopinut ja Hemppa päätti hypätä kaukaa. Vaikken ollut ihan hypyssä mukana niin taputtelut kuskille että keikuin kuitenkin aika tasapainoisesti matkassa. Kaarre oikealle ja laukkakin oli myötäinen. Kakkoselle tultiin vähän juureen mutta Hemppa nosti jalkansa yli. 5 laukkaa linjalle yhä oikeassa laukassa ja kolmosesta paremmin yli. Vasen laukkakin löytyi. Päädyssä oli lällyä ja kaarteessa neloselle laukka kaikesta huolimatta vähän hidastui. Trippelistä päästiin silti puhtaasti yli ja paikkakin oli suht ok. Tässä välissä meillä saattoi olla kaarteessa väärä laukka.

Sarjasta jäi pelkkä pysty.
©Venla

©Venla
Vitosena ei tosiaan ollut sarjaa vaan pelkkä pysty. Ok yli ja myötälaukka. Kutoselle kierrettiin ysin sisäpuolelta, varmuuden vuoksi suora lähestyminen. Muistin jatkaa seiskalle ja myötälaukkakin löytyi. Taas vähän varmistelin että portista mennään yli ja niin mentiinkin. Sitten päädyssä vähän eteen ja linjaus ykkösvaiheen vikalle. Nätisti yli, siistit 7 askelta väliin ja ysistäkin yli. Taas myötälaukka. Hieman eteen mutten lähtenyt kiihdyttelemään tai kurvailemaan.

Kutonen.
©Venla
Seiska. Pientä varmistelua, epämääräistä kenotusta ja kieroja ranteita.
©Venla
Kympille sangen suoraan. Sen olisi voinut hypätä myös vinoon ja kiertää kakkosen sisältä mutten tahtonut riskeerata. Yli ja kakkosen ympäri. Myötälaukka! Taas vähän eteen ja lopuksi vielä vikalle linjalle. Nyt en suoristanut portille ihan niin huolellisesti muttei haitannut. 5 askelta väliin ja vielä vikasta yli. Sillekin tuli vähän hassu hyppy mutta puhtaasti yli.

Ysi.
©Venla
Takana 11.
©Venla

Eka 2-tason luokka ja 0-0. Jihuu! Kuulutettiin perään että tässä vaiheessa neljänneksi. Aika pitkään roikuttiin sijoituksissa kiinni mutta koska tuplanollia tuli paljon eikä yritetty ratsastaa aikaa niin lopullinen sijotus oli 19. 38 kisaajan joukosta. Rata oli siisti (toki omia jalkoja pitäisi saada paremmin alas ja hillitä yläkropan sukeltelua), esteet ihanan pieniä ja kaikki meni hyvin. Kyllä meidät ehdottomasti kannatti päästää kisaamaan!
12 ja tähän se loppui.
©Venla



Kaisalle kiitos radan videoinnista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora