tiistai 16. kesäkuuta 2015

Maastoesteratailua

Synttäri-iltana oli kenttäkurssin toinen päivä Keravalla. Tänään oli 48 minuuttia aikaa laittaa ratsu kuntoon ja juuri se 48 minuuttia siihen meni. Olin taas porukan viimeisenä valmis.

Alku meni samoin kuin eilen eli käynnissä pellolle ja siellä vähän alkuverkkaa ravissa. Eipä tamma vieläkään kovin rentona mennyt tai ollut sellainen olo että olisi ollut hanskassa. Laukkoja ei otettu etukäteen vaan lähdettiin ottamaan 400 metrin laukkavetoja. Ekalle kierrokselle tavoite oli päästä 400 m/min, toiselle kierrokselle 450 m/min. Pikkuluokissa rataesteillä tempo on kuulemma n. 250 m/min. Lähdettiin yksi kerrallaan lähtökarsinasta ja laukattiin reilu 400 m open kellottaessa. Ekalla kierroksella Poeesia olisi halunnut mennä vieläkin lujempaa mutta himmailin laukan semmoiseksi kivan reippaaksi maastolaukaksi. 48 sekuntia meni ja kuulemma n. 500 m/min. Eli turhan lujaa.

Toisella yrityksellä himmailin muka maltillisesti. Nyt mentiin 5 sekuntia liian hitaasti. Eli säätyy kyllä, mutta tuntuma siitä koska on sopivaa, puuttuu.

Tämän jälkeen hypättiin ensin eilisen ensimmäistä estettä, harmaata pientä tukkipinoa muutaman kerran. Sitten mäen päältä toista tukkia, pari muuta perään ja alashyppy. Sitten tehtiin muutaman hypyn tiukka kääntötehtävä vedellä ja sen jälkeen lähdettiin tutkimaan päivän rataa. 19 hyppyä luvassa, käveltiin reitti läpi. Yksi risueste sieltä vielä hypättiin kävelymatkan varrelta. Vaikka tamma muutamalle hypylle vähän empi niin olin valppaana patistamassa yli enkä epäröinyt itse yhtään.

Meidän ratahyppyvuoro oli kolmantena. Vähän jännitti odottaessa. Itse rata meni kivasti. Mitä nyt oli vähän vääriä laukkoja välissä. Kolmosena oli eilen kieltoja aiheuttanut laavu. Nyt olin itse menossa päättäväisesti ja päästiin helposti yli. Ylöshyppy ja tukki heti perään meni ihan hyvin. Hypyt alamäkeen tuntuivat jopa helpoilta. Sitten vähän eteen ja kaarteissa takaisin. Uusia esteitä ei ihmetelty vaan mentiin yli. Kaarteessa oli taas väärä laukka mutten saanut vaihdettua. Hauta, ei ongelmia. Pieni portti perään. Loppumatkasta tuli 4 estettä aika tiiviisti peräkkäin, hyvällä laukalla helposti yli ja vika oli alas. Vähän önähdin mutta pysyin yhä kyydissä. Vesiosuus meni ihan hyvin. Ekassa kaarteessa vähän hidasti mutta hypyt sujui. Raippa meinasi livetä ja osa keskittymisestä meni siihen. Mutta tamma oli menossa. 19 hyppyä, kunto kesti vaikka välillä huoletti. Ongelmitta maalissa. 4 minuuttia, 1,2 km.

Loppuun vähän raviverkkaa ja sitten open kanssa loppukommentit. Kysyin että millaisia kehitysehdotuksia olisi. Vastaus oli että kaikki lähtee peruspalikoista. Tahti, tempo ja suoruus. Kun ne ovat kunnossa niin ollaan jo aika pitkällä. Sitten ehdotti että siitä vaan hakemaan omaa kisatykkiä ulkomailta. Hah! Vähän puhetta oli että talvikaudellakin voisi säännöllisen epäsäännöllisesti käydä hyppimässä viikonloppuisin. Olin tottakai kiinnostunut.

Ongelmia:
alashyppy jännitti yhä kuskia
tamma epäröi vähän muutamalle esteelle

Parannusta:
ei kieltoja
kuski oli menossa
oli kivaa!

Tämän päivän kooste, rata videon lopussa.

3 kommenttia:

  1. Hei! Mahtaako tämä blogi enää päivittyä? Olen lukenut koko blogin yhdessä illassa läpi ja nyt harmittaa että jutut loppuivat. Onko tämä blogi siis kuollut, lähdenkö etsimään muuta luettavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 531 luonnosta odottamassa oikolukua ja julkaisua, joten kärsivällisyyttä vaan :)

      Poista
    2. Kisatuloksia-välilehti on ainoa, joka on toistaiseksi ajan tasalla.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora