tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kipakka tamma koulutunnilla

Iltapäivän koulutunnille huusin itselleni Lisan. Ei vastalauseita. N. 160 cm korkea ruunikkotamma, syntynyt 2006. Tori-arabi -risteys. Vihdoin valmiiksi tunnilla ollut ratsu, eli ei tarvinnut varustaa.

Hyväntuulisen näköistä porukkaa.

Tosi helposti tamma pyöristyi heti käynnissä kun otin ohjat käteen. Vauhtia ei sitten omasta takaa irronnut vaan sain patistella. Alkuverkassa tehtiin säätelyä ravissa ja vähän laukannostoja. Ravi ei oikein lähtenyt eteen, muutaman kerran kun hoputin kunnolla niin parantui huomattavasti. Laukassa sama juttu. Ei edennyt omasta takaa ja kertaalleen sain pukinkin kun tamman mielestä vauhti oli ihan riittävä ja kehtasin pyytää lisää. Vaan sen jälkeen meno helpottui kovasti.






Tehtiin yksikorvaista mikinpäätä jalustimet kaulalla. Eli pääty-ympyrä ja siitä voltti ulos. Voltti käynnissä takaosaa väistäen. Ympyrällä nostettiin laukkaa ravista kun ulkoetujalka oli nousemassa. Tamma virittyi kivasti ja saatiin säpäköitä nostoja. Tosin käytännössä joka nostossa nosti turpaa taivaisiin. Pikkuhiljaa rupesi ennakoimaankin ja piti vähän vaihdella nostopaikkaa. Kertaalleen tuli väärä kun oli niin täpinöissään, muuten nousi aina myötäinen. Ravi pääty-ympyrällä rupesi olemaan aika makeaa. En tyytynyt kelpoon vaan vaadin vähän lisää ja sangen hyvältä se rupesi tuntumaankin. Taipui aika helposti.



Suurin miinus oli pitkiksi ankoiksi venähtäneet kaikki siirtymät alaspäin. Vaikka ravissa olisi tuntunut kuinka hyvältä niin kaikki alaspäin siirtymät tuli kättä vasten. Tein paljon siirtymiä omin lupineni ja peruuttelin. Vaan siirtymät ei parantuneet.



Kuvittelin että tämä olisi ollut rankka tunti. Mutta sisäreidet oli ainoat, jotka rasittuivat. Tämä oli tähän astisista ratsuista ensimmäinen, joka kehtasi luimia karsinassa. Silti tämä kiilasi tähänastisista suosikikseni.

Ongelmia:
tammamainen kiukuttelija
alkuun piti patistella
alaspäin siirtymät
alkutunnista tuli tosi vähän kommentteja

Parannusta:
luonteikas ratsu
aika makeaa menoa
nosti laukat helposti

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora