torstai 20. marraskuuta 2014

Ympyröitä, täys- ja vastakaartoja

Tänään haaveilin taas saavani Fossin ja toive toteutui jälleen kerran. Tallillekin on mieluisaa mennä kun arvelee että kivoja juttuja on luvassa. Ratsukoita tunnilla oli 5, pihalla hitusen pakkasta ja esteet valmiina maneesissa.

Taas alusta asti yritin saada Fossin liikkumaan rauhallisesti. Aika myöhään tajusin volteilla ja ympyröillä väistää takaosaa ulos. Auttoi sekä paremmassa alleastumisessa että suoruudessa. Oikealle asetukset oli välillä aika työläitä. Kaula saattoi kääntyä mutta turpa osotti ulos enkä saanut kahden ohjan tuelle. Hepo kulki tänään pikemminkin pystypäin mutta eipähän ollut niin pitkä.

Alkuverkassa hepo liikkui kaikissa askellajeissa kivan rauhallisesti eikä painanut kädelle. Laukassa tultiin ympyrällä puomipinon yli. Näennäisestä hyvästä laukasta huolimatta osuttiin välillä puomeihin kun ratsu oli liikaa etukenossa. Hypyt alotettiin samalta ympyrältä, vuorotellen pari kierrosta. Kummatkin suunnat. Taas mentiin salaa etupainoisina, taisi tulla yksi pudotus. Joka kerta tehtävän jälkeen käynnissä tajusin että unohdin tunnustella tuntuiko Fossi etupainoiselta.

Sitten tehtäviin lisättiin täyskaarrot ja myöhemmin vastakaarrot. Tiukkoja käännöksiä (jotka meillä olisi voineet olla tiukempiakin). Alkutunnin väärät laukat taisi vähentyä loppua kohti. Pahimmillaan Fossi innostui ihan kunnolla ja pidätteistä rupesi tuijottelemaan yläkautta silmiin. Kuskille tuli noottia useammin että ei saa hypätä ennen hevosta. Pahoja sukeltamisia en esittänyt. Estekorkeus oli ekojen ympyrähyppyjen jälkeen jotain 70+.

Lopuksi tultiin 8 hypyn rata. Oikeassa kierroksessa pääty-ympyrä, sitten täyskaarto, vasemmassa kierroksessa ympyrä ja lävistäjämäisesti (täyskaartoeste), päätyyn ja okseri, pääty-ympyrän este suunnanvaihdolla ja toisen pitkän sivun 14 m linja 3 askeleella. Ks. piirros.


Oma versio päivän esteradasta.


Tultiin tokana kuten tämän tunnin kaikki tehtävät. Muistin radan! Yksi taisi pudota. Taas oltiin liian etupainoisina. Nyt sentään muistin mietiskellä matkan varrella miltä tuntuu. Yritin tehdä ylös kohottavia pidätteitä mutta niiden jälkeen oli ongelmia osata palauttaa kädet takaisin alas. Vika linja meni hienosti. Radan korkeus oli n. 80 - 90 cm, mutulla.

Luulin että hypyt olisi olleet siinä mutta tultiin linja vielä kertaalleen. Paikka ei mainannut osua mutta tajusin ratsastaa eteen, jolloin loikattiin kaukaa. Matkalle tuli vähän mutkaa ja okseri hypättiin oikeasta reunasta. Helposti kolmella ja koskematta yli. Jee! Jälkimittaukset näytti että okseri olisi ollut 95 cm. Ei tuntunut pahalta.

Loppuraveissa yritin saada Fossin kulkemaan edestä kevyenä ja kiirehtimättä puolipitkällä ohjalla. Onnistui jopa sinnepäin. Heppa jatkoi hommia ja itse rupean olemaan aika luottavainen 90-radan suhteen. Siksi haaveilen että vielä ensi viikollakin saan jatkaa treenejä Fossin kanssa.

Ongelmia:
kuskin oikea jalka nousee hypyissä
kuski meinasi ennakoida hyppyjä
etupainoinen ratsu
ruuna pohkeen takana

Parannusta:
hyppäsi mukisematta
laukanvaihdot parani loppua kohti
ei ollut edestä raskas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora