sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kakkosratsulla koulukisoissa

Tallimestaruuksiin himoitsemani toinen ratsu olikin mulla lähtövuorossa ekana. Eli Flika. Kenttä oli tarpeeksi hyvässä kunnossa verkkoihin, joten siinä säästettiin vähän aikaa kun ei tarvinnut verkata ryhmissä. Keli oli hitusen plussan puolella ja edelleen oli ihana ratsastaa valoisalla.

Flika oli omaan tapaansa ihanan kiltti hoitaa. Edellisestä kerrasta on kyllä sen verran aikaa etten äkkiseltään edes muista että koska. (Blogi kertoo että toukokuun kisoissa.) Koska nämä olivat harkkakisat niin laitoin suojat ja piuhat. Pohdin gramaaneita mutta mietiskelin että mitä tammalla on viimeaikoina tunneilla ollut. Päädyin piuhoihin. En jaksanut letittää. Olin tamman eka kuski kolmesta.

Verkattiin pihalla. Pyörittelin suurimmaksi osaksi käyntiä. Halusin tammaa taipumaan ja rennoksi. Aika heikosti onnistui, varsinkin oikealle oli asetuksetkin aika hukassa. Yritin käyttää pohkeita huolellisesti ja riittävästi mutta ei juuri parantunut. Sekä käynnin että ravin yritin pitää rauhallisina. Laukka eteni itsestään rennoimpana mutta meno oli muuten jotenkin jäykkää ja rullaamatonta. Ei onneksi kuumunut eikä tuijotellut mitään. Ehkä parin tunnin pyörittelyllä olisi tullut hyvä. Ehdittiin kuitenkin verkata ihan hyvin kun kisat oli aavistuksen myöhässä.

Itse suoritus meni vähän jännittyneesti. Ei rikkoja mutta kaikki alaspäin siirtymät pahasti kättä vasten. Oma arvio olisi tuosta ollut n. 55 %. Omalta opelta tulikin 55,8 % mutta toiselta tallinomistajalta 58,6 %. Alunperin pisteet oli tähän toiseen paperiin laskettu väärin ja oli 60,8 %. Hienoltahan se näytti mutta pakko oli tarkistuslaskea. Eikä voi tulla yli 60 % tulosta jos paperi on täynnä viispuolikkaita ja kutosia. Tarkoista teistä saatiin kehuja kummaltakin ja 6,5. Lopullinen oikea tulos oli siis 57,2 % ja KN:n ja B:0:n 18 kisaajan joukosta 15. Ihan kiltisti.

Tältä se näytti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora