torstai 27. marraskuuta 2014

Pudotuspeli

Tänään arvelut meni ihan oikein ja sain näin kisojen alla jatkaa hyppyjä Fossilla. Esteet oli maneesissa valmiina. Fossille oli ilmestynyt myös koulusatula. Mentiin kuitenkin estepenkillä mutta ns. romaani välistä vaihdettiin karvaan. Fossin talvikarva on aika heikkoa, sillä nyt pohjepaikkojen lisäksi myös satulahuovan kohdalta kyljestä on karvat kuluneet. Toinen kylki näytti sen verran epäilyttävältä että kysyin että otanko kannukset pois. Ope käski pitää. Ratsukoita oli 4. Keli pihalla pari plussalla.

Alkuverkassa Fossi oli kevyt ja kuunteli pidätteet suht hyvin. Laukat istuin lähes täysin kevyessä istunnassa. Tein vähän temponmuutoksia ja piti oikeasti pyytää eteen. Vähän hitaasti reagoi jalkoihin. Laukattiin puomilinjan yli tehden kummankin puomikasan yli voltti. Meillä oli vähän kääntöongelmia. Kertaalleen Fossi meinasi häipyä tangentin suuntaan ja vedin kaulan aika rumasti mutkalle.

Ekana hyppytehtävänä tultiin viistohyppyjä ristikoille kahdeksikolla. Tarkoituksena tehdä vaihdot ja ratsastaa kunnon tiet kulmiin. Aika kamalaa. Oikeasta vasemmalle vaihtui joskus, toiseen suuntaan ei sitten millään. Kaksi kierrosta ja kummallakin kerralla pyörittiin kolmesta viiteen kierrosta ennen kuin tuli siedettävää. Voltit kulmiin auttoi vähän. Kertaalleen tultiin väärässä laukassa kun Fossin väärä laukka oli supertasainen istua enkä tajunnut/jaksanut tarkistaa mikä tuli. Hepo ehdotti kaikkia kaarteita väärällä laukalla. Paljon piti korjailla.

Päivän bravuuri oli suoraan ratsastus okserille, suoraan jatkaminen esteen jälkeen, vasemman laukan säilyttäminen ja hallittu voltti kulmaan. Ehkä nelisen kierrosta ja joka kerta hyvin. Priimasta hyvä plussaan. Tasaista ja melko kevyttä. En muistanut ajatella että makasiko ohjilla. Yli taidettiin päästä joka kerta puhtaasti.

Lopuksi tultiin suunnanvaihtopystyä kahdeksikolla. Taas haettiin vaihtoja. Oikeasta vasempaan onnistui välillä, toinen suunta ei sitten millään. Pudoteltiin hirmuisesti. Lopulta saatiin pelkkää sakkokierrosta toisensa perään vasemmasta oikeaan. Olisi ehkä pitänyt nostaa oikea laukka vielä aina perään. Olin muutenkin hävettävän hidas korjaamaan. Tätä tahkottiin ajan loppumiseen asti. Ei tullut hyvää. En saanut oikeaa ohjaa irti, osannut tehdä nostavaa liikettä sillä oikeaan aikaan ja tarpeeksi ylös enkä taakse. Tietä hankaloitettiin hevoselle eli en saanut oikoa vaan tasapainoa yritettiin horjuttaa menemällä reitiltä ohi ja kääntämällä vähän ns. yli. Ei auttanut. Sukelleltiin molemmat ja puomit tarttui kerta toisensa jälkeen mukaan.

Esteet oli tänään tosi pieniä. Kiva olisi ollut lopettaa onnistumiseen. Nyt jäi vaan huokailut että miksi en osaa. Ope sanoi että Fossi vaihtaa myös sileälläkin mutta ei ihan ilmaiseksi tms. Lupasi kuitenkin että saan mennä sillä sunnuntain kisoissa sekä 70 että 90. Lupasin että pudotellaan puomeja kummassakin luokassa. Ollaanhan me kai kertaalleen hypätty treeneissä rata ilman pudotuksia.

Ongelmia:
laukanvaihdot, varsinkin vasemmasta oikeaan
pudotukset

Parannusta:
suoraan meno onnistui hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora