perjantai 17. elokuuta 2012

Voihan vasen laukka!


Perjantaina oli sitten suunnitellusti vuokrauspäiväni. Toive oli ettei mitään turbotreeniä, sillä hepalle on hyppyjä luvassa la ja su. Ei ollut etukäteissuunnitelmia, vähän ajattelin siirtymiä mutta päädyin lopulta temponsäätelyyn. Keli oli kaunis aurinkoinen +23 ja Anne oli paikalla kameran varressa, kiitos kaikista kuvista. Tunnustan että alku meni turinoidessa ja tuli ainakin kunnon alkukäynnit ja pitkä käynti"työskentely" ennen mitään rankempaa.

Kentällä oli kaksi estettä ja pysyttiin toisen ympärillä ympyrällä. Käynnissä oikeaan kierrokseen tuli suht hyväksi. Ravissa vähän venkoili mutta tasottui. Tehtiin sitten temmonmuutoksia. Isompi ravi lähti ihan ok. Paljon olisi tietysti edelleen kasvuvaraa. Mutta hepo pysyi rentona. Kipitysasteesta en osaa sanoa että koska menee liian kiireiseksi. Joka kerta kun otin ravia lyhyemmäksi niin turpa nousi. Äkkiä se laski takaisin mutta hieman harmillista tuo oli. Vaikka kuunteli hyvin istuntaa eikä tarvinut vetääkään niin silti jännittyi. Ravissa yritin ratsastaa hepoa vähän korkeampaan muotoon ja saada kaulan korkeinta kohtaa lähemmäs niskaa. Ei noussut niskaan asti mutta vähän kuitenkin.

Alkujäkitystä.


Laukka alkoi taas aika kamalana. Vasen oli nelitahtista vaikka tein mitä. Jos yritin raipalla aktivoida niin takaosa liirasi vain ulos. Nyt jälkikäteen muistan kuulleeni (Annen kankitunnilla) että laukkatyössä raipan pitäisi olla ulkokädessä. Olisikohan auttanut? Kumpaankin suuntaan jälkimmäinen nostoyritys käynnistä oli paljon parempi. Tarkottaa että ensimmäiset on olleet aika huonoja jos on pitänyt ottaa uusiksi.

Oikea laukka.

Pientä etukenotusta. Osassa kuvista kenotin aika pahasti.
Kumpaankin suuntaan saatiin pieniä eroja aikaiseksi. Mutta isompi laukka meni herkästi kaahotukseksi ja hidastukseen meni hetki. Kunnon hitaaseen laukkaan en hepoa tänään saanut. Tähän aikaan kentälle tuli kaksi muutakin ratsukkoa, joten Easyn keskittymisestä osa katosi. Laukasta hidasti kuitenkin hyvin käyntiin.

Vasenta laukkaa yritin vielä uudestaan. Vaikka otin välillä raville tai käyntiin niin se ei parantunut. Nelitahtista menoa, takaset puuhasi omiaan ja lisäksi viskeli tavallista enemmän päätään. Taisteluksi meni. Lopuksi tuli vähän vähemmän nelitahtista ja siihen oli tyytyminen.

Vasen laukka oli tänään hankalaa.


Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa pitkin ohjin. Tien kautta takas.

Hitusen etupainoisen näköstä.

Ongelmia:
vasen laukka oli nelitahtista taistelua

Parannusta:
ravi oli tänään helpoin askellaji

Hepo rennon näkösenä ja kuski vinossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora