torstai 12. joulukuuta 2019

Omaa suoristelua

Torstaina pääsin taas Hempan luokse. Humma oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Näytti suoralta ja reippaalta. Meidän tunnille tuli 6 ratsukkoa ja keli oli tihkuinen +1°C. Kenttä kuitenkin ihan hyvän näköisessä kunnossa, lumipohja. Opena kakkosope.

Katselin edellistä tuntia ja tuli aikamoinen vilu. Aloitin siis lisätakki päällä ja paksuilla talvihanskoilla. Takki kävi pian kuumaksi vaikka käveltiin mutta näppejä palelsi pitkään enkä lopulta vaihtanut hanskoja ollenkaan.

Alkuun mentiin melko pitkällä ohjalla ja ohje oli taivutella ja ratsastaa letkeää käyntiä eteen. Hemppa venytti hyvin. Sitten taidettiin tehdä sama suoralla uralla ja ratsastaa vielä enemmän käyntiä eteen. Tämäkin ihan ok. En oikein saanut ratsua pohkeen eteen, sillä käynti venyi lähinnä päästämällä. Ei tarvinnut pahemmin patistella.

Ongelmia tulikin kun lähdettiin raviin. Tänään ei tehty ihmeitä. Pitkillä sivuilla eteen, päätyihin ympyrät ja jossain välissä lyhennettiin vähän. Hemppa ei ollut yhtään avuilla ja vastusteli kovasti kaikkea, mitä tein ohjalla. Jalasta ei mennyt eteen (omasta halustaan kyllä jolkotti) ja nyki ohjia. Yritin pitää taas oikean ohjan tuntumalla ja suoristella. Harmi että siihen ei tuntunut olevan oikein aikaa vaikkei mitään ihmeitä siis tehtykään. Ope ehdotti vasta-asetusta oikeassa kierroksessa. Se auttoi saamaan lavat mukaan. Mutta suora tai avuilla Hemppa ei ollut. Vasen kierros oli paljon tasaisempi. Pitkillä sivuilla tosin pikemminkin vain baanasin kuin keskityin laadukkaaseen tekemiseen ja rytmiin.

Aika pitkään meni että muistin haitarin. Rupesin sitten tekemään pieniä temponmuutoksia itsekseni. Valitettavasti sekään ei tuonut tänään autuutta.

Alkuverkan jälkeen nostettiin jalustimet ylös. Sen jälkeen jatkettiin ihan samaa. Alku harjoitusravissa oli kunnon hirveilyä. Ympyrä ja pari volttia eivät tuoneet autuutta, pieni käyntipätkä auttoi paljon paremmin. Kaarilla vasemmassa kierroksessa liirasi helposti ulos. Saatoin aiheuttaa sitä myös itse. Yritin sitten olla liirauttelematta. Mutta ravissa istuminen oli ihan ok, myös isommassa ravissa. Vaikkei tänään tullut autuutta niin saatiin ainakin askelpituuteen kunnon erot.

Ei tullut juntturointeja eikä takapotkuja. Pahin oli lävistäjällä ohitettu puomikasa, jota Hemppa omaan tyyliinsä yritti nokka pitkällä tuijottaa. Sain onneksi vähän puututtua eikä karannut sivulle. Ei tullut isommasta ravista istunnalla niin hyvin takaisin kuin olisin halunnut. Nyki ohjia läpi tunnin. Lyheni ja ryhdistyi kyllä ja kulki myös nokka alhaalla. Olisin silti halunnut vielä rennommalle kaulalle. Yritin muistaa myös myödätä mutta taisin tänään olla kädellä liian hidas. Pientä yliyrittämistä. Kokonaisuutena tästä tunnista tuli mieleen istuntatuntimme noin kuukausi sitten.

Loppuravit kevennettiin. Ihan ok muttei siinäkään ollut erityisen super. Olisin mieluusti myös laukannut. Muutamia omia laukka-askeleita tuli kun jymäyttelin Hemppaa välillä jalasta eteen. Raippaan en tänään kajonnut. Mutta toisaalta hepo ei sanonut mitään vaikka raippa oli pitkät pätkät myös oikeassa kädessä.

Ongelmia:
oli paljon vinompi kuin miltä näytti
ei tykännyt suoristusyrityksistäni ja nyki ohjia
ei laukattu
ei ollut pohkeen edessä

Parannusta:
kaikesta huolimatta lyheni ja ryhdistyi
ei säikkynyt, loikkinut eikä juntturoinut
tasoittui vähän loppua kohti
harjoitusravi ei sattunut selkääni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora