lauantai 8. joulukuuta 2018

Päivänvalon kestävä estetreenireissu

Lauantaille sain sovittua pitkästä aikaa estetreenit Kiiminkiin Pian luo. Omien toiveiden mukaan aamusella ja tarjottu aika oli klo 11. Tarkoitti siis herätystä 7.30 ja lähtöä pimeällä kotoa. Nyt pakkaaminen tallilla meni jo aika rutiinilla. Neljäs reissu 8 päivän sisään. Lastasin Hempan taas yksin ja kun rupesi empimään niin eilinen Ponnyakutenin keino auttoi sukkana. Kouluraipalla pieni hipsutus kankulle ja Hemppa tuli nätisti koppiin.

Oltiin melko täsmällisesti perillä. Hyppäsin tasalta maneesissa kyytiin. Oltiin ensimmäisinä paikalla. Hemppa käveli ok mutta tuntui kankealta. Tehtiin itsenäiset alkuhölkät. Ravissa nousi turpa ja palautin useamman kerran käytiin. Laukka rullasi eilistä paremmin (oli myös ihanasti isompi maneesi) muttei vieläkään tavalliseen tapaan.

Opetuksessa homma alkoi sillä että tultiin reilusti uran sisäpuolelle laukkaamaan. Piti pysyä suorana, asettaa jopa ulos. Sekä mennä tietysti suoraan eikä valua uralle. Sitten tultiin ohimennen suunnanvaihtoja kavaleteilla. Vähän oli kiemurointia ja pullahtelua. Osasyynä ehkä vielä puutteellinen ajatus eteen. Vaihtoja ei tainnut tunnin aikana tulla näillä kertaakaan. Hemppa oli jo tässä vaiheessa hikimärkä.

Sitten hypättiin vasemmassa kierroksessa jumppaa. Maapuomi, oliko 2 vai 3 ristikkoa, puomi ja ristikko. Vähän vaihtelevaa. Ei aina osuttu erityisen hyvin sisään. Mutta Hemppa kampesi niistä joka kerta yli. Kerran päästiin jopa myötälaukassa alas.

Tämän jälkeen tultiin tehtäväpätkiä vuorotellen kaverin kanssa. Jumppa, kavaletit, suora linja, portti ja kavaletti. Myöhemmin jumppa, kavaletti, linja, kavaletti ja portti. Tultiinkohan 3 vai 4 kierrosta. Alkuun tuli taas ohje ettei ole mikään kiire aloittaa. Omalla vuorollani otinkin yleensä 1,5 kierrosta maneesia ympäri ennen kuin lähdettiin tehtäville. Silti tuli välillä sakkokierroksia heti perään kesken tehtävää. Vasta loppua kohti Hemppa rupesi heräämään kunnolla. Vaikka näennäisesti meni aluksikin eteen niin kunnon villitsemisen puuttuessa unohti nopeasti oman imunsa. Silloin oli vähän pitkä ja kuitenkin venyi huonosti. Samalla hypyissä oli hankalampi olla mukana.

Viimeisellä kerralla päästiin 4 laukan linja jo suht keskeltä. Vähän vietti okserille sivuun. Portti tuli ihan näppärästi joka kerta vaikka ekalla kerralla pelkäsin kieltoa. Viimeisten kierrosten tiukka käännös kavaletilta portille sujui kivan näppärästi joka kerta. Ja taisi tulla matkalle joku muukin myötälaukka. Pääsääntöisesti kuitenkin väärää.

Estekorkeus oli oikein maltillinen. Hyvin pieniä. En katsellut tarkemmin mutta reilusti alle 80. Olisikohan korkein ollut 70 cm.

Loppuun vielä itsenäiset loppuhölkät. Nyt oli jo suht tasaista ja ryhdikästä sekä taipui vihdoin helposti molempiin suuntiin eikä ollut pahasti vasemmassa ohjassa kiinni. Sitten satula pois, loimi niskaan ja vielä hyvät talutukset loppuun. Lastaus kotiin päin sujui raippa-avun kanssa taas sukkana yksin.

Koko reissuun meni noin 6,5 tuntia kotoa takaisin kotiin. Palatessa aurinko oli taas jo laskenut ja hämärsi.

Ongelmia:
Hemppa oli vähän hidas ja kankea
hirmuisesti vääriä laukkoja
4 laukan linjalla valui esteiden reunaan

Parannusta:
ei ollut niin pahasti kiinni vasemmassa ohjassa
ei menty harjoitusravia
ei kieltoja eikä taidettu pudottaakaan mitään
tuli hyviä pätkiä väliin
tehtävät olivat taas oikein passeleita tämän hetken tilaamme
ihanan myönteinen ja kannustava ilmapiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora