maanantai 14. toukokuuta 2018

Siirtymiä helteessä

Maanantaina kun ajoin Assin luokse niin menomatkalla auton mittari näytti enimmillään +29°C. Ratsastuskelikin oli siis sangen lämmin.

Itseksemme ehdittiin kävellä alkukäynnit ennen open saapumista. Portin puolen pääty kentästä oli taas Assin mielestä karttelun arvoinen. Hommat aloitettiin kevyessä ravissa loivilla kiemuroilla. Kun puhuttiin pidemmästä ohjasta niin kuskin pasmat menivät taas sekaisin enkä osannut ratsastaa Assia tasaiselle tuntumalle. Tuntui että joka kierroksella hidastettiin ja kiihdytettiin samoissa kohdissa. Enkä osannut vahtia tahtia kunnolla.

Ensin suoralla hevosella, sitten taivutukset mukaan. Molempiin suuntiin. Sitten sama laukassa ja siinäkin piti taivuttaa kaarteiden suuntaan. Lyhyet sivut jätin suoristamatta ja tein tiimalasikuviota. Meno parani kun ohjat sai ottaa kunnolla käteen. Assi ei meinannutkaan vaihtaa laukkaa. Alkuun vähän kiihtyili ja kaatuili mutta meno parani.

Välikäyntien jälkeen jäätiin pääty-ympyrälle. Päivän aiheena oli siirtymät. Ensin käynnistä seis, sitten ravia ja käyntiä. Alkuun siirtymät tulivat ikävästi kättä vasten ja Assi joko juoksi alta tai oli hidas. Kun sain Assin kuuntelemaan istuntaa niin meno parani kivasti. Vähän isommasta ravista oli lopulta helpompi tehdä malttamaan jääminen pariksi askeleeksi.

Laukat nousivat näppärästi ja otettiin laukastakin jokusen kerran raviin ja käyntiin. Tehtiinpä yksi peruutuskin. Meni taakse mutta turpa nousi. Niin muuten nousi pysähdyksissäkin alkuun. Mutta laukannostot ja siirtymät alaspäin rupesivat sujumaan tasaisessa muodossa. Kelistä huolimatta Assi liikkui reippaasti itse. Hikosikin sitten kaulasta ihan märäksi vaikka pysyttiin lähinnä varjon puolella kenttää.

Tehtiin molemmat suunnat melko samoin. Lopuksi vielä laukan kokoamista ja ravin säätelyä kooten ja eteen ratsastaen. Sangen kivasti muttei päästy vielä ihan sille huipputasolle, jota ollaan joskus käyty kokeilemassa.

Loppuraveissa oli tasainen mutta yhä kartteli kentän toista päätyä. Sieltä humman teki mieli kiihdytellä pois. Oma kuvioni oli tehdä lävistäjiä, pääty-ympyröitä ja sivuja suoraan. Loppukäynneissä käveltiin suosiolla vähän kauempana mörköpäädystä.

Oikein kiva tunti ja vihdoin ohjeet eivät ärsyttäneet yhtään. Tänään olin enemmän open kanssa samoilla linjoilla. Rentouta kädet, jalat alas, pysäytä keskivartalon liike. Nyrkit seilasivat välillä omiaan eikä kyynärpäät meinanneet pysyä kyljissä kiinni, perusvikojani.

Tunnin jälkeen Assi sai ämpäripesun. Alkuun vähän tuijotteli mutta antoi pestä. Ohje oli viedä hetkeksi laitumelle. Tässä vaiheessa puuttui se ketju turvan ympäriltä. Lopulta Assi lähti käsistäni menemään ja koska en heti päästänyt irti niin menin mukkelis. Käsilleni ei käynyt mitään (ei tainnut olla hanskoja). Assi pysähtyi muutaman metrin päähän syömään ja vain vasen polveni likaantui. Onneksi tämä kävi nurmikolla. Opinpa että tämän kanssa se ketju on tosiaan aiheellinen.

Ongelmia:
kartteli yhä kentän toista päätyä
pari omaa pikkusäpsyä tunnin aikana
yhä tuli kerran sanomista kaulan väärälle puolelle menevästä kädestä
vasen nyrkki halusti kellahdella
tunnin jälkeen veti kuskin nurin

Parannusta:
siirtymiset paranivat
lopputunnista ratsu tuntui sangen kivalta
oli kelistä huolimatta kivan aktiivinen
kuski jaksoi loistavasti helleratsastusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora