keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Toinen peruttu valkka tällä viikolla

Keskiviikkona piti iltapäivällä olla estevalkka. Se kuitenkin ns. peruuntui viime metreillä ja omistaja hyppyytti meitä sen sijaan. Hyvä näinkin. Ratsukoita oli 4, minä tietysti Hempalla. Maneesin mittari näytti yhä -14°C mutta tuntui paljon kylmemmältä kuin pihalla (-25°C).

Mentiin ilman korvahuppua ja vain liike ovella sai Hemppaan vähän kierroksia. Oltiin kyllä molemmat vähän pinkeinä esteiden kasaamisenkin aikana. Mutta ei tullut pahoja sivuliikkeitä tai jytypukkeja, joten pysyin kyydissä.

Alkuverkassa pyörittiin itsenäisesti askellajit läpi. Laukka oli hitaahkoa mutta otin sitten uudet pätkät molempiin kierroksiin ja rupesihan se Hemppa heräämään.

Ensimmäisenä verkkatehtävänä tultiin päädyssä kahta kavalettia ympyrällä (kuten niin monesti tässä muutaman päivän aikana eri hevosillakin). Tässä tosin taisi olla maapuomi välissä. Muhkeampaa laukkaa ja taivuta paremmin vasemmalle. Jokunen kierros ympyrällä ja sitten poistuttiin hyppämällä lävistäjäeste. Oikealle vaihtui laukka. Toisessa kierroksessa ympyrä meni helpommin (muistin jopa ajatella suoraa hevosta) mutta lävistäjän sarjalla laukka ei vaihtunut. Tosin lähistöllä oli niin paljon muita ratsukoita että sotkivat vähän pasmojani ja unohdin keskittyä vaihtoon.

Seuraavaksi hypättiin kolmoissarjaa pysty-pysty-okseri, jossa jokaiseen väliin piti ottaa 2 askelta. Aloitettiin oikeassa kierroksessa muhkealla laukalla mutta tein liian tiukan kaarteen linjalle ja taisin vetää sisäohjastakin, jolloin laukka kuoli ja rämmittiin jompaan kumpaan väliin vielä kolmaskin askel. Loivemmalla kaarteella laukka säilyi hyvänä ja päästiin siistit kaksi ja kaksi. Tultiin 3 - 4 kierrosta ja esteet nousi. Edelleen mukavuusalueella ja siististi yli joka kerta. Tässä välissä oli ovipömelöt.

Sitten sama toisesta suunnasta pari kertaa. Hyvin meni näinkin. Ei nousseet niin isoiksi.

Ennen rataa loikattiin vielä 3 laukan väli pysty-okseri kertaalleen. Ihan hyvin sisään mutta okserille Hemppa teki jonkun kumman epätyypillisen tuijottelun ja leiskautti siitä pari astetta isommin yli. Väärässä laukassa alas vaikkei laukan pitänyt vaihtua.

Sitten tultiin rata: lävistäjäeste, toisen lävistäjän sarja, kolmoissarja, lävistäjän pysty uudestaan ja 3 askeleen linja. Pari väärää laukkaa, hyvä imevä meno, ehkä vähän pitkä hevonen ja joku taisi kolahtaa mutta puhtaasti yli. Korkeutta jotain 80 cm pintaan.

Lopuksi saatiin tulla 3 laukan linja vielä isompana. Eka kierros ehkä 85 tai 90, toisella kierroksella okseri taisi olla 95. Riemulla yli. Opelta tuli kommenttia että Hempalla on kiva hörökorvainen ilme kohti esteitä.

Itse riemuitsin siitä että hypättiin kaikki esteet samaan aikaan yli enkä jäänyt kertaakaan hypyssä jälkeen tai vetänyt suusta.

Ongelmia:
alkuun taas liian hidasta ja löysää
parit kolistelut
Hemppa otti ovesta vähän pomppukierroksia
muutamat väärät laukat

Parannusta:
hypyt kivasti, aina yhdessä
95 cm helposti
Hempalla oli kuulemma hyvä ilme hypätessä
kannuksista ei tullut protestia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora