maanantai 2. tammikuuta 2017

Eilisen puomitehtävän uusinta ilmavilla bonusliikkeillä

Maanantai-iltana päädyin vielä Aaltokankaalle tunnille. Luvassa 9 ratsukon puomitunti, sama tehtävä kuin eilen. Ratsukseni en saanutkaan Akvaa vaan Cunamin. Vähän jännitti, sillä hepan kuski tuli eilen Cunamin sivuliikkeestä alas.

Hoitaessa humma oli aiempaa epäluuloisemman oloinen ja imppasi. Varustaminen onnistui kuitenkin hyvin. Pakkasta pihalla oli n. -9°C, maneesissa -4°C.

Alkuverkassa ratsu oli suht tasainen. Sisäpohje kunnolla läpi molempiin suuntiin oli ohje. Ja saihan siinä tehdä töitä. Eteni kuitenkin ok.

Välikäyntien aikana kävi käsky nostaa kannusten piikkejä ylöspäin. Cunami otti levon kannalta kun ähräsin mutkalla selässä jalkojeni kimpussa. Tiedä sitten johtuiko kannusten uudesta asennosta vai mistä mutta tämän jälkeen ratsu meinasi vähän juosta alta. Eikä pidätteet menneet erityisen hyvin läpi vaan vähän jyräili.

Katsomon ovesta heppa otti ekan säikyn mutta se oli vain muutaman askeleen kiihdytys. Jalat kiinni ja hommiin, ei paha juttu. Mutta ravipuomeilla hieman myöhemmin tuli aivan puskista kunnon jättipukki ja perään toinenkin. Onneksi vauhti loppui siihen eikä tullut mitään sivuliikkeitä niin ihme ja kumma pysyin satulassa. Ei kun ravi päälle ja takaisin hommiin. En ollut kovin luottavainen että tähän ne loppui. Mitään vastaavaa ei onneksi enää tullut. Tuon aiheuttaja jäi sekin hämärän peittoon.

Eiliseen tapaan mentiin lopuksi vielä yksitellen laukkaa päädyssä puomien yli. Ensin vasen, tarjosi ensin väärää. Molempiin suuntiin suht siististi. Ekalle tultiin vähän lähelle mutta kolmella laukalla väli. Jälkimmäiseen kierrokseen saatiin sakkokierros heti perään ja nyt paikka ekalle tuli vähän kauemmas.

Loppuraveissa oli vasemmalle kelpo, oikealle ihan hyvä. Ei sinkoiluja. Kaarrossa unohduin turisemaan ja vielä siinä heppa päätti sinkaista etuviistoon. Ohjatkin oli puolipitkinä. Yhä pysyin kyydissä mutta totesin että parempi tulla alas ennen kuin tipautetaan.

Ongelmia:
jättipukit
lopun sivulle poistuminen
en saanut sisäpohkeita kovin hyvin läpi
välillä vyöryi pidätteitä vasten

Parannusta:
pysyin kyydissä
ei jännittänyt tolkuttomasti
parani ravissa
laukkaosuus meni aika kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora