lauantai 13. helmikuuta 2016

Vaihtelevaa menoa

Lauantaina päätin mennä lisätunnille Uotilaan. (Lisätunnit puoleen hintaan eli 16,50 euroa.) Hyvä niin sillä Mallulla oli pe ja la tunnit peruttu tuoreen kostean tilsalumimäärän takia. Tunti oli jo aamusta. Keli niukasti pakkasella ja pihalla kirkasta. Ratsuksi tuli salaisen toiveeni mukaan Lida. Tänään sillä oli ruokaa (söi pellettejä vaikka oli heinääkin) niin ei muistanut kiukutella. Ratsukoita maneesissa oli 6.

Ratsain Lida oli alkutunnista parempi kuin torstaina. Tehtiin alkuun käyntiväistöjä. Torstaina vähän yritin itsekseni. Nyt meni molemmat suunnat ihan asiallisesti. Tosin asetus oli vähän hukassa. Ravaillessa eteni paremmin kuin toissapäivänä ja oli ensin ihan ok. Sitten jotenkin vinoutui ja itselleni tuli vähän ylisuorittamista. Suurin osa päivän tehtävistä mentiin semmosella tunteella että tamma ei ole yhtään avuilla ja kulkee jännittyneesti.

Tehtiin siirtymiä ympyrällä ja myöhemmin myös suoralla pari metriä uran sisällä. Positiivinen palaute tuli muutamista hyvistä suorista linjoista, toisinaan olleesta hyvästä tahdista ja yhdestä asiallisesta laukannostosta. Mutta muuten meno oli aikamoista vänkäämistä. Suoritettiin joo mutta rentous ja harmonisuus puuttui. Kumpaankin suuntaan tuntui vinolta. Oikealle ohjalle oli hankala saada tukea.

Tajusin kyllä että "toimi, prkl" ei ollut hyvä metodi. Vasta loppuraveissa kun sain itseäni herkistettyä ja tunnustelin mitä alla tapahtuu sain tuntumaa tasaisemmaksi kahdelle ohjalle ja Lida vähän rentoutui ja ravi parani. Tänäänkin oma meno oli vähän liikaa suorittamista. Pitäisi vain kuulostella rauhallisemmin ja yrittää tarjota tasaisempaa ratsastusta.

Ongelmia:
vino ratsu
aika paljon jännittynyttä vastaanharoilua

Parannusta:
joitain hyviä yksittäisiä kohtia
liikkui paremmin kuin torstaina
väisti aiempaa paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora