sunnuntai 2. elokuuta 2015

Säätely-yrityksiä ja Jatsi entistä kivempana

Sunnuntainakin mahduin aletunnille. Ratsutoiveiksi laitoin Merin ja Niilon. Tällä kertaa tuli Jatsi ja aiheena puomeja. Ratsukoita tunnilla oli 8. Jatsi oli valmiina hommissa, purin vain apuohjat pois. Keli oli taas vastoin ennusteita puolipilvinen ja olisi tarjennut varmasti topillakin. Lupasi siis tihkuisaa ja pilvistä +15°C. Oltiin kentällä ja hyvä niin.

Jatsi oli alusta asti aika kiva. Käynnissä kulki rentona ja ravissa sain ratsastettua kulmat! Siis ei kaaduttu kulmissa sisään vaan sain taivutettua sisään ja ruuna kulki melko pyöreänä. Jopas! Kentällä oli 8 puomia ja ravailtiin niiden yli. Päädyissä ympyröillä 2 kummallakin ja pitkillä sivuilla 20 m välein myös kahdet. Tunnin aiheena oli laukansäätely ja osasin jo alkulaukoissa ajatella aavistuksen säätelyä. Puomeja ei tultu laukassa. Yllätyksekseni Jatsi myötäsi kummassakin kierroksessa laukassa kun taivutin kunnolla sisään. Kehuin kovasti ja sain saman toistettua. Toki meni samalla aika matalaksi. Laukkaan ei juuri eroja löytynyt.

Tehtävät aloitettiin pääty-ympyröillä. Oltiin Cunamin kanssa samalla ympyrällä mutta mentiin paljon lujempaa. Ympyrällä puomien väliin piti saada 4 askelta vasemmassa laukassa. Aloitettiin aika vahvasti ja alkuun onnistui hyvin. Välillä tie meni niin ulkolaitaan ettei osuttu puomeille. Ohjautui silti hyvin ja 4 tuli useampaan kertaan. Loppua kohti venähdettiin useammin kolmeen. Oikeassa kierroksessa tultiin ohjeen mukaan kolmella ja se oli meille helppo juttu. Odottelin vielä kahden laukan kierrosta mutta sitä ei tullut.

Sen sijaan siirryttiin koko uralle. 4 ratsukkoa kerrallaan piti 20 metrin väleihin saada ensin 6 laukkaa. Oikea kierros. Saatiin poikkeuslupa tulla viidellä. Viisi olikin meille tähän hyvä normilaukka. Ekalla kierroksella toinen puomiväli oli vahingossa mitattu väärin ja oli 18 metriä. Silti sain 5 sullottua, tosin siinä välillä stiplailtiin. Tultiinkohan sama askelmäärä vielä toiseenkin suuntaan, ehkä ei. Vasemmassa kierroksessa piti lyhentää eli me yritettiin kuutta. Nimenomaan yritettiin, sillä parhaimmillaan tuli 5,5 tai ravia väliin. Laukka meni huonoksi ja ruuna jännittyi. Volteilla yritin saada hidastamaan, niillä taas hetkittäin myötäsikin.

Lopuksi tultiin vasempaan laukkaan vielä neljällä. Ei se ollutkaan pelkkää päästelyä, sillä ekan kierroksen jälkeen Jatsi venyi niin ettei neljä meinannut enää mahtua. Mutta kun otin vähän kiinni saatiin sujuva 4. Jarrut toimi silti kivasti tehtävän jälkeenkin eikä loppuraveissa kiihdytellyt. Kulki oikein kivan rentona. Ehkä parhaiten mulla tähän asti. Lisää vaan tämmöstä niin rupean lämpenemään tähän ruunaan kunnolla.

Ongelmia:
laukan lyhentäminen

Parannusta:
säätelyvaraa eteen löytyi
kulki kivan rentona
myötäsi jopa laukassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora