perjantai 3. heinäkuuta 2015

Leirikisat ja Red Rose

Perjantai-iltapäivänä oli leirikisat. Ratsutoivetta en juuri arponut vaan halusin lähteä Rosalla. Tietysti oli olemassa riski että kielletään erikoisesteille ja kaahataan holtittomasti. Mutta varmistellut tasapaksut nollat vain ovat niin tylsiä. Luokkavaihtoehtoja oli tarjolla 3 ja valitsin tietysti suurimman: 80 - 90 cm. Tällä korkeudella kisaajia oli 2. Arvosteluna A.2.0.



Meidät käskettiin verkkaamaan samaan aikaan kuin kaikki muutkin että ehditään kävellä hyvin. Tässä vaiheessa en ollut nähnyt lähtölistaa enkä ratapiirrosta. Lämmintä oli aurinkoinen ja tuulinen +29°C ja turvaliivissä oli aika kuuma. Käveltiin kentän kastelun verran ja sitten saatiin ravata ja muistaakseni hieman laukatakin ekan verkkaryhmän aikana. Tänään menin kokonaan ilman raippaa. Verkkahyppyjen ajaksi meidät laitettiin maneesiin kävelemään. Siellä oli kuuma ja harmitti ettei nähnyt ulos. Onneksi luokan ajaksi meidät päästettiin pihalle. Oltiin Rosan kanssa kummatkin aika koomassa. Minä vielä juomatta kun Rosan selässä sitä ei voi tehdä enkä jaksanut kavuta alas. En jaksanut kävellä rataakaan maasta.

Ratapiirros.

Suurin osa kisaajista hyppäsi 70 - 80 cm. Näiden jälkeen oli kolmen 60 sentissä kisaavan verkan aika. Päästiin taas kentälle ravailemaan samalla näiden kanssa. Verkkahyppyjen ajaksi mentiin kävelemään pikkukentälle ja siellä oltiin myös suoritusten ajan. Lopulta oli oman verkkaryhmän aika. Tässä vaiheessa olin ollut ratsailla lähemmäs puolitoista tuntia. Tulipa ainakin käveltyä hyvin alle ja Rosalla oli hyvin aikaa tuijotella erikoisesteitä.

Ykkönen/kasi.

Oma verkka otettiin rivakasti. Hetki ravia ja siirtymiä. Eteen, kiinni, eteen, seis. Sitten laukassakin temponmuutoksia. Eteen, vielä vähän lisää eteen, kiinni ja taas eteen. Rosan piti tajuta että oma kaahaaminen ei auta vaan minä käsken eteen. Vähän vaihteli laukkoja muttei kiihdytellyt omiaan. Verkkahyppyjä tultiin muistaakseni pystylle kahdesti ja okserille kerran. Meni hyvin ja olin valmis aloittamaan.

Ykkönen/kasi.

Tervehdys, laukka päälle, kontrollivoltti alle ja menoksi. Mennessä piti kauhistella liputtajaa kunnon sivuliirrolla mutta päästiin ohi. Ykköselle oli tiukka tie mutta se oli onneksi treenattu jo verkassa. Kakkonen oli suht lähellä, heppa meni lujaa ja heti erikoiseste. Piti pidättää homma haltuun matkalla. Rosa vähän empi kakkosella mutta sain kannustettua yli. Oltiin kakkosen jälkeen väärässä laukassa kuten käytännössä kaikki muutkin. Vaihdoin päädyssä ravin kautta ja muistin samalla että tässähän piti ratsastaa aikaa. Eli viis siisteistä vaihdoista. Kolmonen oli lainelankku ja taas Rosa vähän empi mutta sain sen esteestä yli. Nelonen oli kisojen eniten pudoteltu este ja muiden suorituksia seuranneena oli hyvä visio syystä. Kukaan ei ratsastanut sille kunnon tietä vaan kaikki vain ajautuivat sille. Sama kakkonen toiseen suuntaan. Kolmosen jälkeen menin kunnolla suoraan ja sitten suoristin kohti nelosta. Vähän meni pulleaksi mutta tulos oli toivottu ja päästiin puhtaasti yli. Yhä vähän arpoi.

Kolmonen.

Nelonen.
Seiska/ysi.


Rosa oli yllättävän hyvin kuulolla eikä aikonutkaan ampailla. Käänsin siis vähän hetken mielijohteesta vitoselle tiukemman tien. Suoristus sarjalle jäi vähän lyhyeksi mutta puhtaasti yli. Kutosellekaan ei venytty hirveästi kun ratsu ei reagoinut jalasta eteen kuten olisin halunnut. Otettiin vähän töpöhypyt ja linjalle tuli 4 askelta. Moni muu meni sujuvasti kolmella. Seiska taisi kolahtaa mutta pysyi ylhäällä. Seiskan jälkeen oltiin väärässä laukassa. Kasista (ykkönen uudestaan) kuitenkin puhtaasti yli. Ysille (seiska uudestaan) ratsastin niin tiukan tien kuin osasin. Oltiin yhä väärässä laukassa ja tajusin sen kyllä. Ysikin ylitettiin puhtaasti. Sitten vielä spurtti maalilinjalle.

Vitonen.
Seiska/ysi.
Ykkönen/kasi.

Aikamme oli 59 ja risat. Nolla! Kivaa oli että estekorkeus oli täysin mukavuusalueella. Mutta yllättävän hidas aika. En olisi etukäteen uskonut. Nopeita nollia ei ollut hirmuisesti, joten haaveilin että oltaisiin sijoituksissa. Vika ratsukko teki nopeamman ajan mutta otti puomin mukaan. Oltiin lopulta neljänsiä viidestätoista kisaajasta. Nämä oli hyvänmielen kisat ja kaikki sai ruusukkeen. Me ihan ansiosta punainen. Hauskasti tamman nimeen rimmaten. Kyllä kannatti ja olisi jäänyt harmittamaan jos olisin lähtenyt kisoihin jollain muulla (Valtsu).

Tyytyväisinä palkintojenjaossa.

Tähän loppui leirin ratsastukset. Saatiin lopuksi vielä todistukset. Ihanasti niihin oli kirjoitettu henkilökohtaiset palautteet. Tykkäsin leiristä kyllä muutenkin kovasti!

Rosa eli Red Rose ja punainen ruusuke.

"Olet super reipas ja ihanan positiivinen. Osaat sekä innostaa että rauhoittaa hevosta. Olet sopivan napakka ja sinulla on hyvä tasapaino. Muista pitää jalka pitkänä!! Sait ratsastettua hevosia hyvin suoraksi, taivuttamiseen kiinnitä vielä enemmän huomiota. Esteet sujuu jouhevasti hyvällä rutiinilla."

Leirikisarata:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora