maanantai 11. elokuuta 2014

Vähän hankalampaa koulua ja huippuhyppyjä

Maanantaina sain taas mennä kummatkin tunnit Tytsyllä koska taas oli kisoja tulossa. Hyvin yllättävästi kommentti oli että kyllä Tytsy jaksaa käydä kisoissa sekä ke että su.

Heppa sisään ja harjaus, oli pyörittelyn tarpeessa. Laitoin tallissa kuntoon niin oli aika hämärää. Jatkettiin koulusatulalla. Nyt satuloin huolellisesti tarpeeksi taakse ja kiristin vyön heti alkuun niin paljon ettei pääse valumaan eteen. Alaturpahihna oli kadonnut jonnekin muttei vaikuttanut ratsastettavuuteen. Jarrut toimi kuten yleensä ja kieli lipoi vasempaan.

Koulutunnilla meitä oli 6. Alkuun satoi vettä ja laitoin takin päälle. Nopsaa sade loppui ja takissa tuli kuuma. Otin sen myöhemmin pois. Tänään tehtiin aika paljon ohjattuja siirtymiä ja lopuksi käyntiväistöjä. Tytsy oli innokas mutta pääosin kuunteli hyvin. Laukan jälkeen juoksi ravissa ja sain menon parhaiten haltuun istumalla hetkeksi alas. Kuuntelee paremmin istuntaa kuin vetämistä mutta kun innostuu niin ei oikein malta kuunnella kumpaakaan.

Väistöjä oli tarkoitus mennä ravissakin muttei ehditty sinne asti. Lopuksi sovittiin että ens kerralla jatketaan samoilla hevosilla ja väistöillä. Meillä suurimmat hankaluudet oli tahdin säilyttäminen. Lopulta jopa huomasin miten ensin ekaan suoristukseen meinasi hyytyä ja takaisin uralle palatessa kiihtyä. Ja osasin vaikuttaa! Ja sain halutun lopputuloksen!

Vasen oli hankalampi suunta saada asetusta läpi. Volteilla varsinkin lopussa meinasi vain kaatua suoralla vartalolla sisään. Tein suorilla urilla omia taivutus + myötäys -harjoituksia. Tarvitsisin hepalle vielä letin (harja pois edestä) että voisin palkita myös suussa olevasta kielestä.

Muiden loppukäynnit oli meille taas välikäynnit. Jalustimet vikoihin reikiin. Muut oli kasanneet esteet. Tämän päivän erikoisuus oli omavalintainen hyppyjärjestys. Kolmella pitkällä sivulla oli okseri, pysty ja tynnyri sekä lävistäjillä portti ja sarja.

©Krista

Verkkahyppyjä tultiin ensin ristikolle, sitten pystylle. Rohkeasti Tytsy taas hyppäsi vaikkei askel aina ihan sopinut. Viimeviikosta viisastuneena nyt säätelin laukkaa jo tässä vaiheessa (tai ainakin yritin) enkä vain puksutellut menemään. Ope kysyi toiveet korkeudesta. Sanoin että 70 ja 85. Muut taisi olla 70-80 -linjoilla ja meitä syytettiin pikemminkin aliarvioinnista. Alkuverkan hienous oli sileällä hepan itse tekemä laukanvaihto.

©Krista

Sitten loput taidettiinkin jo nakata pihalle. Oltiin kolmantena vuorossa. Radan sai siis keksiä itse, 7-12 hyppyä oli käsky. Päätin etten päästä itseäni helpolla ja alkuun ja loppuun otettiin hyvin tiukat kaarteet tynnyri-portti ja toisinpäin. Meidän radassa oli 10 hyppyä. Keskittyminen meni rataan, joten ratsastus oli vähän puolivillaista. Vääriä laukkoja, joita korjailin ravin kautta. Tiukat kaarteet oli liian tiukkoja eikä kyetty. Kumpaankin tuli ylimääräinen voltti. Tällä kierroksella korkeus oli n. 65 - 70.

Ensimmäinen kierros videoituna:


Toisella kerralla Tytsy ei olisi tahtonut kentälle. Pakitti vain kauemmas. Lopulta käänsin hepan ympäri ja peruutettiin aitoihin. Käyhän se näinkin. Pyysin että nostetaan ja niinhän siinä kävi. Haaveilemani 85 jäi haaveeksi ja sanoisin että korkeus oli vähintään 90. Okseri näytti ainakin tosi isolta. Harmi että videota ei tullut kuin ekasta kierroksesta ja en ehtinyt tunnin jälkeen mittailemaankaan. Inhimillistin rataa ja jätettiin mahdottomat kaarteet pois.

©Krista

Tytsy hyppäsi kaiken ja esteet pysyi ylhäällä. Laukatkin vaihtui sangen kivasti. Ponnistuspaikat oli yllättävän ok eikä korkeus ollut lopulta paha. Lopussa meni vähän improvisoinniksi ja portin jälkeen hyppäsin sarjan oikeassa kierroksessa, melko hetken mielijohteesta okserin toiseen suuntaan ja lopuksi vielä pystyyn nostetut tynnyrit. Tytsy hämmästyi tynnyreitä mutta meni kuitenkin yli. Hienosti!

©Krista

Ajattelin että meille riittäisi tämä. Saatiin lopuksi ottaa vielä vapaavalintainen bonushyppy. Mentiin tynnyrit vielä uudestaan. Tytsy katsoi jälleen vähän mutta meni yli. On se huippu tamma!

©Krista

Loppuverkat mentiin maastossa, käyntiä ja ravia. Vähän huonot turvavälit. Piti ottaa takki taas pois kun tuli kuuma. Loppumatkasta rupesi satamaan isommin. Onneksi oltiin pahimmat sadehetket tallissa.

©Krista
Ongelmia:
kentälle meno, hepo vain pakitti
vasen laukka hankalaa säädellä
ponnistuspaikat ei aina ihan priimaa

Parannusta:
malttoi seistä joitain hetkiä aloillaan
esteet meni helposti
osaa vaihtaa laukan askeleessa

Välillä vähän kauempaa.
©Krista
Kauempaa.
©Krista
Vielä kauempaa.
©Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora