maanantai 25. elokuuta 2014

Haaveilua ja sinnepäin ratsastelua jäykkiksellä

Maanantain ratsuvalikoima tuli taas vähän yllätyksenä. Koulutunnille Sokeri oli ihan kelpo vaihtoehto. Esteille luvassa oli Piku ja kerrankin oli sellainen päivä ettei tarvinut varustaa yhtään ratsua! Tässä vaiheessa jo ihanaa luksusta. Lämmintä oli +14 ja ratsukoita koulutunnilla 6.

Sokeri oli suht rauhallisella tuulella enkä itse ollut oikeassa mielentilassa saadakseni sen liikkeelle. Aktiivinen käynti muistui aina välillä mutta tuppasi unohtumaan. Ravissa piti säilyttää sama tahti. Yritin laulaa päässäni sillä hukkaan tahdin hyvin herkästi itse. Näin taisin jopa huomata tamman hidasteluyrityksiä.

Tänään tehtiin käännökset hyvin pitkälti ulkoavuilla. Kun valmiiksi oli sellainen olo ettei Sokeri taivu  yhtään niin täyskaarroilla kielto koskea sisäohjaan ei yhtään auttanut. Mentiin sitten suorin vartaloin. Eli ei missään kauniissa ratsumuodossa.

Laukat nousi aiemmin paremmin. Paljon sai siinäkin pyytää eteen.

Lopuksi mentiin raviväistöjä. Oikeassa kierroksessa ei ollut itselläni juuri tuntumaa miten ratsu astuu ristiin. Takaset varsinkin olivat ihan hukassa. Luulin ettei mitään tapahdu mutta väistö taisi tulla kuitenkin melko ok kunnes lopussa ulkolapa pullahti ulos. Takaosa saattoi toki välillä jäädä eikä meno ollut kovin reipasta tai poikitus suurta.

Vasemmassa kierroksessa heräsin vaatimaan paremmin ja meno parani hienosti. Nyt huomasin jo että jotain tapahtuu. Loppuverkoissa ratsua ehti vihdoin taivuttelemaan volteilla. Sokeri olisi mieluusti vain hölkötellyt etupainoisena turpa matalalla. Priimaan ei päästy mutta lopetettiin kelpoon.

Muut lähti laavulle ja vaihdettiin Pikun kuskin kanssa ratsuja.

Ongelmia:
huonosti taipuva ratsu
etupainoista menoa
vähän hyytynyttä satulan kummallakin puolella

Parannusta:
lopuksi hyvät väistöt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora