torstai 24. heinäkuuta 2014

Muka kisatreeni

Olin sangen varma että olisin tänään saanut Merin. Toivelistalla oli Meri tai Hero. Sieltä tulikin sitten Hero. Reippaasti hepo sisään, varusteet niskaan ja rata pystyyn. Okserilta suora 21 metrin linja pystylle. Sekä vaihtoehtoiset reitit 21 m okserille ja 17 m pystylle kaarevilla teillä. Ratsukoita pienryhmätunnille tuli mukaan haalimani 3. Pitkästä aikaa myös Anne ylipuhuttuna naapuritallille. (Päivän ratapiirros löytyy Annen postauksesta.)

Heron kanssa edellisestä kerrasta olikin aikaa. Nyt ruuna tuntui jopa yllättävän säädeltävältä. Opelta tuli heti alkuverkassa kehuja kun sain muotoa viilattua pyynnöstä matalammaksi. Ei menty yhtään niin jännittyneinä mitä etukäteen kuvittelin.

Estehyppelyt aloitettiin kääntöharjotuksilla. Sain tehtyä suht täsmälliset tiet ja vaihdotkin rupesivat tulemaan. Meille riitti kaksi kierrosta miniesteillä. Mallikelpoinen, kehui ope jälkimmäistä kierrosta. Itse olisin halunnut tulla vielä vähän lujempaa.

Kovin paljon ei esteet nousseet kun vaihdettiin lähestymissuuntaa ja ruvettiin tulemaan kaarevia teitä. Tässä rupesi ilmaantumaan ongelmamme laukata kunnolla eteen. Väleihin tuli tarpeettoman paljon askelia. Tai toisaalta eteenratsastukseen tarvittiin aika pitkä lämmittely. Joitain vääriä laukkojakin tuli.

Ihan haaveilemaani ysikymppiin asti ei päästy, lopussa korkeus taisi olla jotain 85 sentin paikkeilla. Mutta loppua kohti meno parani ja päästiin ylimääräisistä askelista eroon. Herokin kun mieluusti tulee pientä laukkaa ja loikkaa juuresta hissihypyllä jos ei erikseen pyydä kunnon menoa ja muista myödätä hypyissä kunnolla.

Ei pöllömpi treeni vaikka tavotteista vähän jäätiinkin. Ei ollut mitään suurempia ongelmia. Loppuverkassa Hero yllätti kivalla ravilla. Videolla ei kyllä taas näytä kovin kummoiselta.

Ongelmia:
laukata kunnolla eteen
malttaa odottaa hyppyjä
muutamat väärät laukat

Parannusta:
Hero hyppäsi kaiken empimättä


Videosta kiitos tuntia seuranneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora