maanantai 14. heinäkuuta 2014

Leirin aloitus Ypäjällä

Leirin ekalla tunnilla mentiin tuttuun tapaan koulua. Pihalla vähän tihutti, joten mentiin Ypäjä-halliin. Kaksi ryhmää, meidän ryhmässä 6 ratsukkoa. Suurin osa omaa porukkaa. Opena Laura. Ratsukseni sain viime kesältä tutun Huldan, joka oli tänä vuonna myös nimikkoratsuni sillä taka-ajatuksella että ei hyppää ja ei olisi ehkä niin usein meidän tunnilla.

Alotettiin kivasti käyntityöskentelyllä. Ensimmäiset metrit oli vähän jäkitystä mutta puolessa kierroksessa ratsu pyöristyi. Hankalin askellaji oli ravi. Pyöreys katosi, oli raskas edestä ja asetukset kulmissa oli aika hankalia. Kulmat ei kyllä käynnissäkään olleet kaikista parhaimmat. Vastusteli asetuksia.

Mentiin ihan perusratsastusta. Siirtymiä, päätyihin ympyröitä. Laukat nousi vähän löysästi. Ulko-ohjaa ja sisäpohjetta oli käskyt. Myös raippaa sai käyttää tarvittaessa. Ravissa ohje oli keventää reippaammin. Mentiin siis vähän turhan rauhallisesti.

Suoruus kuitenkin parani. Laukat nousi paremmin. Laukkaa sai silti ratsastaa eteen. Vasemmassa laukassa takaosa karkasi sisään. Johtuneeko istuntavirheistäni? Siirtymät raville valahti lähes samantien kun alotin valmistelun. Eli kun yritin lyhentää laukkaa niin pudotti raville. Tuli vähän etupainoista vyörymistä.

Meno kuitenkin parani loppua kohti. Ope kehui ihan hyväksi. Itse kaipasin vähän keveämpää etuosaa ja paremmin alle polkevaa takaosaa. Vastaus oli että tämä oli vasta ensimmäinen lämmittelykierros. Olisin halunnut jatkaa toisen tunnin heti perään.

Ongelmia:
ravityöskentely
asetukset kulmissa
siirtymät laukasta raviin

Parannusta:
suoruus parani
laukat rupesi nousemaan paremmin kun sain sisäpohkeen tehokkaammin läpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora