lauantai 1. helmikuuta 2014

Testissä RH

Oulun seudulle ilmaantui taas uusi ratsastustunteja tarjoava talli, Rocking Horse. Kun uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi tarjottiin vielä tustumistuntia 20 euron hintaan niin pakkohan sinne oli lähteä kokeilemaan. Mukaan lähti Kaisa (eli hevosteltiin jo toista kertaa tänään yhdessä) ja kivasti saatiin olla kaksin. Tunnin piti paikan pyörittäjä.

Hevostoiveet meni helposti läpi: Kaisa sai ponin ja minä tamman. Kolmas hepo oli tällöin pois käytöstä, joten valinta oli helppo. Haettiin hepat sisään ja varustettiin. Ratsuni Pasodena eli Paso oli n. 156 cm korkea rautias tamma. Tuttariakin kisannut. Vähän epäluuloisen oloinen. Kentällä tämä ilmeni alkuun tuijotteluna. Ihana oli päästä valoisalla ulos ratsastamaan. Pakkasta oli n. -12, ei paha. Eikä kentälle onneksi tuullut.

Tunnin ensimmäinen ongelma oli omien talviratsastuskenkieni pohjiin tarttunut lumi. Jalustimissa oli täysin nollapito eli keventäminen oli mahdotonta. Täyden palvelun talossa sain kenkäharjauksen, joka poisti ongelmani.

Alkuun oltiin aika pitkään pääty-ympyrällä. Ihan perustyötä ensin käynnissä, sitten ravissa. Asetettiin sisään ja ulos. Väistätettiin takaosaa. Aluksi tamma keskittyi välillä enemmän ympäristön vahtimiseen kuin minuun. Sain itseni kivan rentoon työskentelyvireeseen ja ratsukin rupesi pikkuhiljaa rentoutumaan. Hepo oli vinohko.

Näiden jälkeen tehtiin raviväistöjä pituushalkaisijalla. Voltti alle. Väisti helpommin oikeaa pohjetta. Ravi taisi olla välillä vähän liiankin rentoa hölkkäilyä. Ihanan helppo oli istua kyydissä. Tamma passaisi varmaan länkkäilyynkin hyvin.

Väistöjen jälkeen aika rupesi olemaan lopussa mutta onneksi ope oli sitä mieltä että asiat tehdään loppuun asti ja jatkettiin vielä laukkatyöllä. Pääty-ympyrällä nostettiin laukkaa käynnistä. Ope varoitteli että saattaa pudottaa raville ja niin pääsi pari kertaa tekemään. Kertaalleen säikähti jotain ja otti kunnon spurtit nostossa.

Lopuksi tehtiin vielä laukanvaihtoja lävistäjille käynnin kautta. Siirtymät laukasta käyntiin paranivat huomattavasti kun tajusin että pitää valmistella paremmin.

Loppuverkkojen jälkeen oltiin oltu noin puolitoista tuntia ratsailla. Sitten rupesi kuumottamaan jo kisoihin ehtiminen.

Oikein mukava paikka, hyvä hevonen ja tykkäsin erityisesti ratsastuksen rauhallisesta ilmapiiristä. Ei jälkeäkään pakottamisesta tai edes painostamisesta. Näin hevosia houkutellen ja johdatellen tahtoisin ratsastaa. Ja hyvähän siitä tuli. Pasolla olisi kiva päästä joskus hyppäämäänkin.

Ongelmia:
kuskin jalat nousi
en aina muistanut valmistella tarpeeksi huolella

Parannusta:
hepo rentoutui
ei ollut ihan tahmailua
laukat nousi helposti
väisti helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora