perjantai 28. kesäkuuta 2013

Perusratsastuksen ytimessä


Kora oli myyty keskiviikkona, joten etukäteen pähkäilin että kenet saan perjantaina omalle tunnilleni. Olin jo unohtanut Rusinaputkeni. Sillähän minä. Nyt hepalla oli uusi keskiviikkona saksimani kesätukka. Sääennusteen mukaan piti paistaa aurinko mutta tihutti vettä, +18. Ratsukoita tunnilla oli 8 ja tunnin piti viikonloppuope. Oltiin kentällä.

Tunnilla ei ollut oikein selkeää sisältöä. Ei tehty mitään erikoista. Oltiin alku- ja loppuverkkaa lukuunottamatta koko tunti isoilla ympyröillä. Rusina oli taas ratsastustuntimoodissa eikä kulkenut pyöreänä kunnolla kuin käynnissä. Välillä vähän huijasin ravissa ja kävin muutaman askeleen verran käynnissä hoitamassa muodon kuntoon. Jossain vaiheessa ope huomasi tämän ja totesi että nyt opetellaan tekemään sama ravissakin.

Ja pikkuhiljaa Rusina rupesi ravissakin pysymään pyöreänä. Ratsastus oli siis viilaamista ja minä tykkäsin. Omaan istuntaan piti keskittyä ja ratsastaa jaloilla Rusinan vatsaa ylös ja askeleeseen rentoa pituutta. En muista tehtiinkö jotain temponmuutoksiakin. Harjotusravissa lavat karkaili ja piti ajatella etuosaa kevyemmäksi. Oikeassa kierroksessa rupesi tulemaan lopuksi aika kivaa menoa. Muuten ei ravissa ollut tänään kaikista pyöreimmillään.

Laukassa Rusina vyöryi ja lavat karkaili. En jotenkin saanut laukkoja tänään haltuun. Vaikka mentiin aika pitkät pätkät.

Hepo jatkoi hommia tämän jälkeen vielä 2 tuntia putkeen ja vikalla tunnilla näytti oikein kivalta ja tasaselta.

Ongelmia:
takaosa liirasi vasempaan
oli vähän kiireinen
ei ollut kaikista pyöreimpänä

Parannusta:
sain kuin sainkin pyöristymään ravissakin ilman käyntiapua
tykkäsin tämmäsestä viilailusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora