maanantai 24. kesäkuuta 2013

Annen sijasta Easylla


Maanantaina Annella oli taas Easynhoitopäivä. Heitin villin idean että hoidettais tallityöt yhdessä ja ratsastettaisiin puoliksi. Anne luisti kuitenkin koko ratsastuksen (vaikka sen hommahan se ois ollut) ja pisti mut kyytiin. Kovasti yritin kysellä siltä että jokojoko tahdot selkään. Omistajan ohje oli ratsastaa ihan kunnolla.

Tallissa Easy oli normaali itsensä. Satuloin ja suitsin pienellä lahjonnalla ja hyvin meni. Pihalla oli lämmin ja kenttä pölisi. Ei ollut mitään suuria visioita ohjelmasta. Alkuun Easy oli jopa epätavallisen tasainen. Kummastutti. Peruspyörittelyä alkuun. Siirtymiä ja voltteja. Jokunen väistö ja peruutuskin.

Anne halusi nähdä keskiravia, joten yritettiin huonolla menestyksellä. Lisätoiveina oli 10 metrin laukkavoltit ja keskilaukka. Näitäkin vähän räpösteltiin. Ja kokeiltiin 3-kaaristakin käynnin kautta vaihtaen. Tänään ei tämä toiminut vaan kaikki alassiirtymät tuli reilusti ravin kautta. Mutta kun yritin demota että laukka-ravi-laukkasiirtymät on kaikista epätasaisimpia niin Easypa veteli siirtymät tasaisemmin kuin koskaan ennen.

Lopputunti oli vähän laukkapainotteisempi kun yritin vielä temponsäätelyä laukassa ja keskilaukkaa. Hepallekin tuli kuuma. Loppuraveissa meni aika tovi ennen kun tasottui. Ja siinäkin tuntui että oma asento ja vähintään ohjien pituus oli kaukana optimaalista. Puri kuolaimeenkin. Hepalla rupesi motivaatio loppumaan ja nyki ohjia pitkiksi. Ärsyttävää. Vielä kun keikahtelin siitä.

Ongelmia:
omassa istunnassa ois varmasti viilattavaa
laukasta käyntiin tuli ravin kautta
lopuksi ravisteli päätä
puri kuolaimeen

Parannusta:
alkuun oli epäilyttävän tasanen
oli hyviäkin hetkiä
laukat nousi hyvin


Anne videoi meidän menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora