lauantai 10. elokuuta 2019

Rataesteet nollilla Keuruun kenttiksissä

Keuruun kenttiksissä oli kouluradan jälkeen kolmisen tuntia luppoaikaa. Suurimman osan ajasta vietin kisapaikalla kävellen Hemppa narun päässä (käytännössä ohjat kädessä). Hemppa söi nurmikoita ja verkkapeltoa ja minä yritin olla rennosti. Välillä käveltiin ympäriinsä. Lopulta sain Hempan pihakeinun lähelle ja pääsin itse istumaan. Keinuminen pysäytti syömisen ja tuijotti turpa lähes maassa keinua.

Esteluokat pidettiin samalla kentällä kuin koulukokeet ja meidän luokkamme 60 cm oli tässäkin viimeisenä. Arvioitu aika rataan tutustumiselle oli kello 19 ja tämä piti aika hyvin. Suunnilleen samat esteet kuin aiemmissa luokissa mutta vähän eri järjestyksessä. Kolmet pelokkeet. 7 estettä.

Tuisku kuvasi meidän ratapiirroksemme.

Verkassa maneesissa sai taas olla 6 ratsukkoa kerrallaan ja lähtövuoromme oli yhä yhdeksäs. Hemppaa oli kävelytetty alle ja rataan tutustumisen jälkeen loikkasin kyytiin. Sitten käveltiin maneesia ympäri. Käytännössä luokan alkaessa päästiin verkkaan.

Käynnissä taivuttelu jäi selvästi tekemättä, sillä ravissa Hemppa oli kauhea. Hirmuisen vino ja ihan tyhjä oikeasta ohjasta. Eipä jäänyt edellisestä ratsastuksesta muutaman tunnin takaa mitään hyvää talteen.

Yritin saada hummaa suoraksi ja avuille. Vähän heikoksi jäi. Ravia ja reipasta laukkaa. Ristikkoa meitä ei päästetty hyppäämään vaan käsky kävi aloittaa pystystä. Saatiin tosiaan ohjattu verkka.

Ekalla ylityksellä Hemppa kopsautti. Toinen tuli paremmin. Tultiinkohan vielä kolmas ja sitten okseri kerran. Jokunen väärä laukka esteen jälkeen. Käveltiin hetki ja sitten loikattiin vielä ennen omaa vuoroa. Olin kovin hädissäni että ollaan tarpeeksi ajoissa kentällä.

Lopulta lähdettiin sinne ihan ajallamme mutta koska silloin suorittanut sai hylsyn niin meinasi sittenkin tulla kiire. Onneksi meitä edeltänyt teki omat valmistautumisrituaalinsa rauhassa, joten mekin ehdittiin katsoa oikeastaan kaikki tarpeellinen jo ennen kuin aloittivat.

Ensin katsottiin yleisö (vähän jännä), sitten esteet 2 (lainelankku), 7 (kaarimuuripalikka) ja 4 (koivupuomit ja kukkasia). Kaverin suorituksen aikana ehdittiin katsoa yleisöä vähän lisää ja loppujakin esteitä. Esteet eivät Hemppaa kiinnostaneet eikä onneksi yleisökään kauaa.

Heti edellisen lopettaessa sai ottaa valmistautumishypyn ykköselle. Se tehtiin sukkelasti, tervehdin lennossa, saatiin lähtömerkki ja jatkoin suoraan uudestaan ykköselle.

Hemppa eteni hyvin, kääntyi eikä katsellut mitään. Linjalle taisi silti livahtaa yksi ylimääräinen askel eikä kaikki paikat olleet ihan priimoja. Jossain välissä laukkakin oli väärin. Kolistelematta ja empimättä kuitenkin nollilla maaliin. Jes! Kurvailin sen verran että loppuun tuli vielä ylimääräinen laukkaympyrä jotta päästiin kentältä ulos.

Varusteet pois Hempalta ja hevostarkkiin. Pikkuisen laiskasti lähti raville molempiin suuntiin mutta läpäisty eli huomenna jatkuu maastoesteillä, jes!

Esteratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora