keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

AY valmentamassa

Keskiviikkona päästiin Assin kanssa pitkästä aikaa hyppäämään. Omistajan suosituksesta kysyin opeksi mr. Ylännettä ja tämä ilta sattui sopimaan. Saatiin vielä tallikaveri seuraksi niin hintakaan ei hirvittänyt pahasti.

Maneesi oli suolattu, joten ei enää pölissyt. Estekalusto oli ihanan kattava (ja pölyinen, selvästi liian vähällä käytöllä).

Alkuverkka oli aika tiivis. Kevyessä ravissa voltteja ja vähän väistätystä. Sitten ravipuomeja ja laukkaa. Lisää aktiivisuutta, vahdi ettei lapa pullahda, taivuta tasaisesti, suorista. Keskelle puomeja, puolipidätteet, kunnolla päätyyn, huolellinen linjaus puomeille, rennot hartiat. Assi oli alkuun vähän löysä ja kankea mutta rupesi paranemaan. Ravipuomit olivat hauskasti vähän vinossa, joten hevosten piti keskittyä. Yksi kompastus ja pari kolinaa. Muuten aika siististi. Jos rupesin hääräämään itse jotain kummallisia niin niihin puututtiin heti.

Laukassa tultiin lopulta myös uraa pitkin puomien yli. Ensimmäiselle ei osuttu vasemmassa kierroksessa kertaakaan kunnolla. Jälkimmäinen ok. Oikeassa kierroksessa tuli lisää puomeja ja osumistarkkuus parani. Tällä ope taisi tutkia minkä mittaista askelta ratsuilta löytyy.

©Tuija-Leena

Hyppytehtävät aloitettiin ravipuomeilla ristikolle. Ensin kiireistä, sitten löysää. Helposti kuitenkin yli.  Ristikko taisi nousta pystyksi, hyppysuuntaa vaihdeltiin ja ravipuomitkin nousivat pystyksi. Väli mentiin neljällä askeleella. Meidän hyppytaukomme näkyi ehkä alkutunnin pienenä kiemurteluna. Sitten lähti sujumaan. Kohti esteitä itselläni oli paljon parempi taju pidätteistä ja malttamisesta. Ope pidensi vähän väliä kun molemmille jäi ahtaaksi.

Korkeus oli tänään max n. 70 cm. Omaan tapaamme tuli muutamat töhöt väliin. Ravipuomeille kompastus ja yksi ihan paikaton hyppy. Osasin kuitenkin jatkaa. Lopputunnista tehtäviin lisättiin kaarevat linjat puomeilla. Puomilta pystylle, puomilta okserille, puomilta toiselle ja pystyltä okserille. Arvelin jo etukäteen vääriä laukkoja ja tulihan niitä. Assi myös vähän kiihtyi. Kuskille tuli sanomista kaarteiden ratsastuksesta ja reittien linjaamisesta. Joku laukka taisi vaihtua lennossakin. Tunnustan etten välittänyt vääristä.

Toinen kierros oli hieman parempi. Vähän tasaisempi ja tein paremmat tiet. Se riitti eli ei hypitty hirveästi. Ope totesi että pitää jättää ratsuille vielä bensaa ja menohaluja jäljelle tms.

Loppuraveissa Assi ensin yritti juosta, sitten tasoittui aika kivaksi. Muutaman minuutin ravailut ja sitten loppukäynnit. Ensin hetki selästä ja sitten taluttaen. Omistaja nappasi Assilta satulan niin pääsi kuivumaan selästäkin. Hepalle tuli taas kuuma.

Assin omistaja kuvasi hyppyjämme:


Ongelmia:
Assi valahti välillä pitkäksi enkä huomannut
puomeille osuminen ei ollut ihan priimaa
linjaamisen kanssa piti olla tarkempi
aluksi tuli vähän kiemuroita väleihin
muutama töhöhyppy
vääriä laukkoja
kuskin perusongelmat istunnassa (mm. hartiat taakse ja jalat alas oli ohjeita)

Parannusta:
suoritettiin ihan omalla tasollamme eikä hyppytauko juuri näkynyt
osasin vaikuttaa aika hyvin
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora