tiistai 6. maaliskuuta 2018

Heittäytymättömyyttä ja tarpeellista myötäämättömyyttä

Tiistaina skippasin sählyt estetunnin takia. Iltapäivästä rupesi kuumottamaan naamaa ja kuumemittari antoi lievät lukemat. Tallille kuitenkin eikä siellä enää tuntunut väärältä. Pakkanenkin oli pudonnut alle kymmeneen, maneesissa oli vain -3°C.

Assi oli käynyt päivällä näemmä pyörimässä sillä ensimmäistä kertaa minun aikanani oli sisäloimi puruissa. Läjiäkin näytti olevan tavallista vähemmän. Tamma kuitenkin söi iltaheiniään normaalisti ja vaikutti muutenkin tavalliselta.

Saatiin hieman yllättäen hyppyseuraa ja mielestäni se oli vain mukava asia. Alkuverkassa Assilla oli taas vasempaan kierrokseen ravissa enemmän vauhtia. Eteni muutenkin ihan ok.

Tehtävät aloitettiin taas puomeilta. Toisella pitkällä sivulla 2, toisella 3. Ensin ravissa. Tultiikohan laukassakin? Aika äkkiä kuitenkin nousi pikkuristikoksi. Ensin hypittiin molemmat, sitten vähän vuorotellen. Samoin myös toisen pitkän sivun pystyä. Siinä saatiin tällä kertaa joka ikisellä hypyllä laukka vaihtumaan vääräksi eli vasemmaksi.

Esteet nousivat pikkuisen ja tultiin myös pysty + lävistäjän okseri ja lopulta kaikki 3. Okserikin ensin pystynä. Kun sitten nousi okseriksi niin Assi kiemursi lähestymisessä kunnolla vaikka korkeutta oli ehkä 50 cm.

Paikat eivät olleet aina priimaa mutta pysyin ihan kelvosti mukana. Varmasti pieni estekorkeus auttoi siihen etten juuri retkunut hypyissä. Ope oli kovin tyytyväinen. Itseäni vähän kaihersi 100 % väärät laukat ykköseltä.

Kuulemma myös aloitettiin liian hitaasti. Assi kummasti joka kierroksella hidasti juuri ennen ekaa ja se piti patistaa siitä yli. Ope kehui että odotin hyvin. Minä ihmettelin että mikä siinä keskellä olevassa oranssissa raidassa hummaa hidastaa. Vai oliko tämä taas niin vahvasti vetosuunnasta poispäin?

Suoruus oli jo ihan kelvollista. Laukkakin rullasi muualla. Okserilta löytyi myötälaukka ja säilyi myös vikalla. Tänään korkein saattoi olla jopa 70 cm.

Lopuksi saatiin vielä pari sakkokierrosta ykköselle ja rupesi löytymään se parempi sisääntulolaukkakin. Kaksi hyppyä riitti ja tuli hyvä. Jäin kuitenkin miettimään että oliko tänäänkin alemman vaatimustason päivä kun korjausehdotuksia tuli niin vähän. Lähinnä kehuja.

Loppuraveissa Assi oli jopa aika ryhdikäs. Vasen kierros yhä kiireisempi.

Ongelmia:
väärät laukat ykköseltä
aloitettiin liian hitaasti ja hidasti kohti ykköstä
välillä ei oikein mennyt pohkeista eteen

Parannusta:
ei kieltoja
aika suoraa menoa
en myödännyt liikaa
odotin hyppyjä
oma olo ei tuntunut kipeältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora