tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kanna kädet ja ratsasta fiiliksellä

Tiistaina oli taas Heponiityn vuoro. Haaveilin jostain uudesta ratsusta. Ei tullut uutta mutta tauon jälkeen taas Kerttu. Hoitaessa oli kiltisti. Sain kuntoonlaittoon onneksi apukädetkin. Ratsukoita oli 6.

Aloitettiin hommat taas keskiympyrällä käynnissä hakien taivutusta sisäohjan perässä sisään ja ulkoa myötäämistä. Kerttu yllätti ja tasoittui noin puolessa kierroksessa. Taas oli vähän viilailtavaa ohjien lyhentämisessä ja lopuksi myös käsien kantamisessa. Ne kun tahtovat valua reisille, tunnustan. Kun tamma lyheni ja keveni myös kieli oli hyviä aikoja suussa. Ohje oli taas ratsastaa fiiliksellä. Eikä ainakaan tuijottaa ratsun niskaa (siihen en ehkä sortunut kovin pahasti).

Käynnissä myös lyhennettiin askelta ja otettiin pysähdyksiä. Tarkoitus oli lyhentäessä pitää ratsu rentona (ok-) ja pysähdyksissä myödätä oikein kunnolla. Kerttu yritti siitä vähän hiippailla mutta koulutin sitä seisomaan. Pidäte ja myötäys. Pidäte kun lähti ja myötäys. Ei mitään kovin pahaa.

Ravi oli alusta asti suht ok. Pientä jännittymistä muttei turpa kovin paljoa noussut. Yritin samoin taivuttaa sisään mutta oli ravissa vaikeampaa. Yritti vähän makailla ohjilla Kannetuilla käsillä toimi paremmin. Yritin tehdä myös pieniä temponvaihteluita. Hieman hitaasti tuli käynnistä raviin. Raipan kevyt kosketus auttoi. Oikea kierros tuntui mutkaisemmalta. Kulki ok reittiä mutta tuntui ettei sisäjalka ole kunnolla läpi ja makaa oikealla ohjalla. Kohottavat pidätteet auttoivat.

Laukkaakin sai ottaa. Ympyrällä lähinnä. Vähän taas epätasaista. Yritin taivuttaa muttei tullut ihan hyväksi. Hauska elukka kun harkittu raipankäyttö oli ok mutta laukassa kun osui vahingossa niin tuli pieni protestipukki. Hyvin koulutti myös kuskia olemaan tarkempi. Ihan lopuksi myötäsi pyöreälle kaulalle oikeassa laukassa. Jee! Hetken keventely ja loppukäynnit. Annoin pitkät ohjat hitaasti ja tässä pysyi tosi kevyenä edestä vaikka venytti tuntuman perässä. Eikä Kertulle tullut edes hiki vaikka moni muu ratsu oli märkä.

Opelta tuli kehuja kivasti menneestä tunnista. Jihuu!

Ongelmia:
oikea kierros tuntui ravissa kierolta
kuskin kädet laskivat
ohjat saattoi olla vähän pitkät
kieli vilkkui reilu puolet tunnista ulkona

Parannusta:
tamma oli kivan tasainen, parempi kuin koskaan ennen
saatiin opelta kehuja
tulin tyytyväiseksi
nämä tunnit tekevät ratsastukselleni hyvää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora