maanantai 19. lokakuuta 2015

Limoza ei liiku käynnissä

Maanantain toiselle tunnille sain Limozan. Tamma oli jo mukana hyppäämässä eli tämä oli sille päivän toinen tunti. Ratsukoita oli kivasti vain 3. Tarkenin yhä ilman takkia fleecellä ja toppaliivillä.

Tänään mentiin aika pitkät pätkät käyntiä. Ero oli huima tuntumalla kiemurtelevan jäkityksen ja vapain ohjin etenevän ja suoraan menevän letkeän menon välillä. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin loivaa kiemuraa. Alusta loppuun oikea oli meille hankalampi kierros. Ravissa tamma oli reippaampi mutta jokusen kerran siinäkin piti patistella eteen ennen kuin heräsi liikkumaan. Ja sen jälkeenkin välillä.

Laukat nousi käynnistä tosi helposti. Taisi tulla aina myötäisenä enkä muista vaihtoja. Hyvä juttu siis. Ei ihan sulavinta etenemistä muttei jäkittänytkään. Siirtymistä laukasta raviin saatiin kehuja.

Loivaa kiemuraa pyörittiin myös käynnissä aika pitkään. Keskelle tehtiin voltti. Kuten arvattua niin käynnissä meno oli kaikista vaikeinta. Vaan osasin tämän arvata ja kärsivällisesti yritin kokeilla kaikkea mahdollista. Hellistä käsistä pohjerummutukseen vaan mutkalla matamista oli yhä vaan. Lopulta pyysin luvan saada tehdä voltin ravissa että edettäisiin edes johonkin. Samalla käsky tuli vaihtaa käyntipätkät raviin ja meillä helpottui kovasti.

Toki tamma vähän tuijotteli paria kulmaa ja vauhti hidastui niitä kohti. Samoin kulman merkkinä ollut marimekkomuuri oli pitkään tuijotettava asia. Mitään loikkia ei kuitenkaan tullut.

Hauska perustunti ja tamma on yhä kovin sympaattinen. Ravipätkät toimivat tänään ehkä parhaiten tähän asti mutta käynnin ongelmat jätti tunnelmat aika neutraaleiksi. Ihmettelen miksen ole ihastunut tähän tammaan enempää. Jotenkin se on mukavuudessaan kuitenkin vähän väritön. Ehkä pitäisi päästä hyppäämään sillä niin voisi perä lentää munkin kanssani.

Ongelmia:
käynti
tuijotteli kulmia
omat ranteet menee mutkalle
oikea kierros oli jäykkä

Parannusta:
laukannostot käynnistä
siirtymät alas
oli ravissa aika tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora