maanantai 20. huhtikuuta 2015

Taivuttelua ja eteenratsastusta sekä hyytymistä esteillä

Maanantaina luvassa oli hartaasti odotettu estekauden aloitus. Alle siis koulutunti. Ratsukseni kuvittelin Pikua mutta yhä vaan jatkoin Penan kanssa. Mieluusti olisin jo ottanut jonkun muun. Estetunnille sain valita Penan ja Rozen väliltä ja ajattelin että päätän sen mukaan miten koulutunti menee. Koulutunnilla meitä oli 4 ratsukkoa, keli lähes +10°C.

Kouluratsuna Pena ei tänäänkään ollut liitokavio. Aika samat ongelmat kuin aiemminkin. Poni banaanimutkana vasempaan eikä kuunnellut oikeaa pohjettani. Minä kovin turhautumisherkkänä. Alkuverkassa poni kääntyi jopa yllättävän hyvin kumpaankin suuntaan. Ja kun ope tarpeeksi kaipasi lisää vauhtia niin hetkittäin jopa edettiin ihan ok.

Lopulta opin Penan kanssa vippaskonstit. Mutkalla olo ja oikealle valuminen saattoi johtua vinosta istunnastani. Jos halusin oikeassa kierroksessa ratsastaa kulman kaatumatta sisään ja turpa muualla kuin vasemmalla niin piti siirtää painoa vasemmalle jalustimelle ennen kulmaa.

Lopputunti tehtiin käynnissä 6 metrin voltteja ja voltin jälkeen laukannosto. Alkuun meni ok mutta lopulta vasemmassa kierroksessa rupesi nostamaan väärää ja väärää. Ulko-ohjan asiallinen tuki oli hankala juttu. Muutenkin sai keskittyä että ratsu pysyi kahden jalan ja kahden ohjan välissä. Herkästi kun vastapuolen hölläsi kokonaan.

Loppuverkassa ei enää kovin hienosti edetty. Poni oli jo märkä. Päätin ottaa esteille iloisemmin liikkuvan Rozen vaikka vähän ihmettelin tätä mahdollisuutta. Kun sain kavuttua Rozen kyytiin niin käsky kävi takaisin Penan selkään. Estetunnilla ratsukoita oli 5.

Alkuverkassa Pena vielä liikkui asiallisesti. Ravi ok, laukka suorilla ok. Volteilla kaatui ja hyytyi. Kun ruvettiin hyppäämään niin lopulta sain kaipaamani kannukset. Tätä ennen oltiin taidettu jo juosta sarjan b-osasta ohi.

Penan kanssa hyppely oli alkuun hankalaa. Ravilähestymisissä hyppäsi tosi kaukaa. Joka kerta ohjat lipesi kädestä etten olisi vetänyt suusta. Opelta tuli huutia. Laukassakin loikki alkuun kaukaa, onneksi siitä sitten parani pikkuhiljaa. Julmasti vääriä laukkoja. En ihmettele kun miettii miten koulutunnin myötänostot menivät. Johdin joo ja katsekin oli mutta painoavut oli varmasti pielessä.

Esteitä kentällä oli 4. Pysty, okseri ja 1 laukan sarja pikkupystyistä. Sarjan eka keilattiin lähes joka kerta. Kohottavista puolipidätteistä taisi ope puhua. Ekat kaksi kierrosta meni huonohkosti. Laukka ei vaihtunut lennosta, joten eka kaarre posotettiin väärässä laukassa kun ravisiirtymäni oli niin epämääräinen ettei sitä tullut. Tokalle kierrokselle tuli sakkovoltteja laukan korjaamiseksi. Kun yritin ratsastaa sarjan asiallisemmin ja muistutin raipalla niin poni sekosi jaloissaan täysin ja ravimökellyksellä juoksi kummatkin alas.

Sakkokierros jatkui nuoliesteellä. Oikea kierros, joten oli kääntöongelmia. Kun käänsin tosi hyvissä ajoin niin kertaalleen tie oli suht ok. Suorilla poni liikkui, muualla huonommin. Kerran juostiin esteestä ohi hipoen ja keilasin sen polvellani nurin. Au!

Pena hyppäsi reunasta ja monesti tiputteli. Aika monta kertaa tultiin. Sitten huilattiin ja lopuksi tultiin vielä kahdesti toisesta suunnasta. Ekalla kerralla ei hypyn pituus riittänyt yli asti. Vika taisi olla puhdas ylitys. Itse olin kaikkea muuta kuin rennosti matkassa. Ilmeet on taas varmasti tosi outoja. Muut hyppäsi vielä vähän enemmän, me armahdettiin läpimärkää ponia ja lopetettiin. Arvasin ihan oikein ettei Pena jaksa.

Seuraavalle kerralle en osannut oikein toivoa muuta kuin Pikua. Roze ei, Sokeri ei. Pikkuiset ja Pönä oli buukattuina. Hoo ei tarjolla. Ekkukin ehkä mahdollinen.

Kiva oli kuitenkin päästä täälläkin pitkästä aikaa hyppäämään. Suoritus ei nyt ollut kovin huippu mutta ei jäänyt harmittamaan.

Ongelmia:
Pena ei liikkunut kunnolla
kääntämisongelmia
ponin kunto ei kovin hyvä
kaksi ohijuoksua

Parannusta:
sain taipumaan hetkittäin kumpaankin suuntaan
ihan koko 2h ei ollut matamista
ponnistuspaikat parani
pysyin helposti kyydissä vaikka mentiin ohi

Muutamat hypyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora