sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Taivutuksia Aksulla

Viikonloppuna ehdin vain kertaalleen Aaltokankaalle ratsastamaan. Jo tuntia kysellessäni esitin toiveen vähäväkisestä ryhmästä. Sunnuntaille klo 17 oli vastaus. Vaan kun menin tallille niin selvisi että meitä on tulossa tunnille 9! Ärsytti. Varsinkin kun aiempi tunti hyppäsi (ja niitä oli vain 5) ja sitä edelliselläkin tunnilla 7. Vaan tuli kuulemma opellekin tämä väkimäärä yllätyksenä. Itse olisin mieluusti siirtynyt johonkin tyhjempään porukkaan. Lisää harmitusta aiheutti ratsu. En olisi jaksanut Aksua. En edelleenkään tykkää siitä. Toki ennen tuntia toivoin hiljaa mielessäni vain ettei tulisi suokkiruunaa tai Erosta. Olisin halunnut jonkun vähän hasardimman. Power, Remu tai Meri ois olleet kivoja.

Aksu oli valmiiksi hommissa ja jatkoi vielä kolmannen putkeen. Vältyin siis tallipuuhilta. Aksu oli kuitenkin Aksuksi tolkulla tuulella. Ei juurikaan tuijotellut tai säikkynyt. Kielen ratsastamista piti yhä harjoitella. Alkuverkassa kulki jo ihan asiallisesti. Opelta tuli korjauskehotuksia toisensa perään. Vielä vähän lisää energiaa, lisää taivutusta. Lopulta tuli myös se kaipaamani kommentti että "(nyt menee) paremmin". Mun mielestäni tosin jo "hyvä" olisi ollut tossa vaiheessa asiallinen. Ainakin ruuna tuntui kivalta.

Omien käsien kanssa oli taas ongelmia. Käsiä eteenpäin. Mielestäni kyynärkulma hukkui, johon ope käski siirtää kyynärpäitä alaspäin. Täh? Painopistettä lähemmäs hevosta. En osannut toteuttaa. Yliryhdistä tuli taas sanomista. Nykyään joka kerta tältä opelta.

Tunnin aiheena oli ihanan yksinkertaisesti taivutukset. Kuviona oli ympyrät kolmen poppoissa. Jäätiin takapäätyyn. Opelle kiitos ettei kiusaa Aksua ovipäädyllä. Ympyrän sisään tehtiin voltit. Askellajina ravi. Kieli pilkkoi välillä ulos. Lisää jalkaa. Hitaahkon Aksun kanssa oltiin kuitenkin ympyrän nopeimmat, joten jos ravasin vielä eteen niin kavereiden hännät lähestyivät jatkuvasti tielle. Välimatkat oli juuri haastavat, sillä tuplavoltilla tai voltin väliinjättämisellä tilanne ei juuri parantunut. Olisin voinut taivuttaa vielä huolellisemmin. Väliin tuli kuitenkin hyviäkin pätkiä.

Laukat mentiin ympyrää pitkin pitkät pätkät kerrallaan. Kivaa laukkaa tuli kun patistelin lisää energiaa. Välillä kivan pyöreänä ja energisenä. Välimatkojen parantamiseksi tehdyt voltit auttoivat myös sisäkyljen ryhdittämisessä. Vähän meinasi lusmuta ja kaatua sisään. Oma asento käskettiin kummallisen etukenoon. Tuntui hullulta.

Tunti hurahti vauhdilla ohi. Aksu oli ihan hauska tänään, loppuverkat meni oikein mukavasti. Olen silti edelleen loukkaantunut ruunalle muinaisista ohareista kisoissa kun ei nostanut laukkaa. Opekin kehui että oli hyviä pätkiä. Paremmin meni kuin viimeksi.

Ongelmia:
kieli oli välillä ulkona
ravia olisi saanut olla monesti enemmänkin
tuijotteli ovea välillä

Parannusta:
nosti laukat hyvin
meni paremmin kuin viimeksi

Pätkiä meidän menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora