sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Pikkujouluriehan estekaksintaistelu

Sunnuntaina pääsin ensimmäistä kertaa pyynnöstä ratsastamaan Uotilassa. Kun ope kysyi että tahtoisinko tulla jouluriehan estekaksintaisteluun hyppäämään Mörkö-hepalla niin vastasin tietysti kyllä. Aiemmin näytöksiä on kuulemma ollut 2 mutta tällä kertaa mentiin yhdellä. Mörkö kävi pohjille esiintymässä katrillissa. Välissä käytiin karsinassa vaihtamassa satula ja suojat.

Meidän verkka oli hyvin tiivis kokemus. Katrillissa olleet hevoset käveli, tallista tulleet ravasi toisessa päässä. 12 ratsukkoa, maneesi 20 x 40 m. Verkkahyppyjen aikaan muut oli toisessa päässä ympyrällä ja hyppäävä kävi ottamassa yhden hypyn toista pitkää sivua poispäin ja toisen takaisin. Esteet oli ihan minejä. 6 verkkahyppyä, pudotettiin kerran takasilla. Ope käski että älä hyppää itse kun ei ole mitään hypättävää.

Homman nimi oli siis hypätä kisakumppanin kanssa samanlainen mutta peilikuvana ollut rata samaan aikaan. Pudotuksesta tuli sekunti lisää aikaan. 5 estettä ja tosi tiukkoja teitä. Kisaradan koko oli siis 10 x 40 m. Meidän ekaksi taistelupariksi tuli uusi hepo Leira. Esteitä vähän nostettiin isoille hepoille, olivat jotain max 70 cm. Mörkö käynnistyi vähän hitaasti mutta syttyi kivasti kun pääsi vauhtiin. Yllätyin itsekin kuinka hienosti se kääntyi. Toinen kiva yllätys oli se, että esteet pysyivät pystyssä. Maalissa oltiin lopulta ihan reilusti ekana.

Toiselle kierrokselle vastaan tuli Fossi. Arvelin että tiukkaa tulee ja olin oikeassa. Fossi meni lujempaa mutta me tehtiin tiukemmat tiet. Vikalle esteelle laukattiin lähes rinta rinnan mutta maalilinjan Fossi ylitti ehkä puoli hevosemittaa aiemmin. Kummallakin pysyivät kaikki esteet ylhäällä, siitä olin hyvin mielissäni. Tällaista heppakisailu on parhaimmillaan, hyvin tiukkaa
ja jännittävää. Karsiuduttiin siis toisen kierroksen jälkeen. Vaan eipä olisi meilläkään ollut jakoja kolmannella kierroksella pikkuponia vastaan, joka kääntyi kuulemma ilmassa. Mutta kivaa oli! Olisipa Mörkö aina tällainen!

Hypättiin kummallakin kerralla vasemmanpuoleinen rata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora