lauantai 31. toukokuuta 2014

Suokkiraakileella tolkkuhyppyjä katsetta käyttäen

Lauantaina menin taas estetunnille. Tällä kertaa ihanasti vain 3 ratsukon voimin. Hevostoiveita en etukäteen ilmoittanut. Enkä ollut yhtään mielissäni kun listassa luki Jatsi. Tästä tosin eilen jo uhkailtiin mutta en osannut ottaa uhkailuja tosissani. Apuohjat pois suitsista. Ja suitset olivatkin ties millä makkaralla. Totesin että kunhan en auo solkia niin pyörittelemällä tullee hyvä. Turpahihna oli väärässä välissä ja ohjat kahdesti pyöräytetyt. Vaan lopulta suoristui. Hepolla vatsa kurnasi kovaa, kuulemma tälle ihan normaalia ja johtuu imppaamisesta.

Esteitä kasattiin maneesiin jumppasarja 3, 19 ja 6 metrin väleillä sekä päätyyn ympyrälle 24 metrin halkaisijalle kavaletti ja ristikko.

Hepo oli kaikin puolin tolkku. Käynnissä ei ihan reippain tapaus, ravissa puksutti tasaisesti. Ope käski käyttää sisäpohjetta enemmän. Mutta vaikutus ei ollut kovin huomattava. Laukka oli vähän nelitahtinen vauhdista riippumatta. Kaasu ja ratti toimi.

Alkuun tultiin ympyrää maapuomeina. Päivän teemana oli katse. Hepo ei puomeista kauhistunut vaan pikemminkin loikki ne kunnon askeleella yli. Siinä tuli kommenttia myödätä vähän paremmin. Sitten sama kavalettina ja ristikkona kumpaankin suuntaan. 3 hyppyä per kierros. Mentiin aika reippaasti mutta hommat hoitui ilman mutinoita.

Jumppasarja jännitti vähän enemmän mutta hyvin selvittiin siitäkin innarina, 4 askeleella ja 1 askeleella. Laukka saattoi vaihtua ja matkalle tuli pientä kiemuraa. Toiseen suuntaan (oikea kierros) onneksi 3 metrin väliä vähän pidennettiin meille. Vietti vahvasti toiseen reunaan mutta osuttiin kuitenkin esteille. Parhaimmillaan tultiin jopa myötälaukassa alas.

Lopuksi tultiin kääntötehtävä alle ja kummallakin kerralla taisi kakkosella laukka vaihtua toivotusti.

Estekorkeus oli tänään ristikkoa, max 50 cm. Mutta tolkusti Jatsi esteet selvitti. Välillä meinasi vähän innostua omaa vuoroa odotellessa ja meinasi ampailla raville. Vaan jarrut onneksi toimi. Laukannosto ihan suoralla oli hankalahkoa, joten yleensä nostettiin joko voltilta tai kulmasta. Mutta tolkku ratsu! Mieluusti menen toistekin. Kuten niin monesti aiemminkin niin kivoimmat tunnit tulee kun etukäteen on semmonen olo että miksi joudun menemään tällä.

Ongelmia:
pientä mutkaa linjoille
laukannostot ei ihan aina onnistuneet

Parannusta:
laukat vaihtui
hirmu tolkku
kaikesta mukisematta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora