perjantai 6. joulukuuta 2013

Asetuksia junnulla


Itsenäisyyspäivänä menin iltapäivästä vielä tunnille. Ope kysyi että tahtoisinko Lillin (s. 2008) ja toki tahdoin. Toista kertaa junnuhepan kyytiin. Tallissa oli kiltisti, tuntui ettei tamma kiinnittänyt minuun mitään huomiota kun harjasin ja varustin.

Tunnilla luvassa oli taas mikinpääkuvio. Asetuksia sisään ja ulos. Alkuun vähän lepsuilin enkä vaatinut tarpeeksi. Ja menihän siinä sitten aikaa että ratsu rupesi toimimaan. Sanomista tuli kannusten puutteesta. Raipan taisin alkutunnista pudottaa pois jos sitä olikaan. Sain kepin kuitenkin käteeni kun hepo ei tahtonut kuunnella oikeaa pohjetta. Tehtiin vähän omia väistöharjoituksia tehtävän ulkopuolella kuuliaisuuden saamiseksi.

Opea selvästi harmitti kun meillä ei mennyt tämän paremmin. Oikea kierros oli hankalampi ja hepo piti saada myös vasemman ohjan tuntumalle. Tämä onneksi parani pikkuhiljaa. Ja tuli kivojakin hetkiä. Omasta mielestäni meni ihan ok.

Tosi paljon mentiin harjotusravia. Vähän kävi junnuratsua jopa sääliksi. Kuvioon lisättiin siirtymät. Lopuksi puoli ympyrää laukkaa ja voltit ravissa. Vähän ruuhkaisaa oli hetkittäin. Laukat parani. Nostot rupesi olemaan hallittuja. Takaisin raville ei tultu yhtä hyvin ja itseäni vähän häiritsi että ravi piti ihan samantien ottaa haltuun eli mielestäni turhan aggressiivisesti jouduin jarruttamaan menoa voltille. Vaan parani tämäkin ja lopulta altajuoksua ravissa oli enää muutama askel eikä tarvinnut ottaa toista volttia perään. Lopulta laukattiin koko ympyrä.

Loppuraveissa hepo oli ihan intopinkeänä eikä malttanut pysyä ravissa. Pudotin raipan mutta silti Lilli nosteli itsekseen laukkoja eikä rentoutunut. Mutta ratsuna symppis ja saa kaiken anteeksi koska on tamma.

Tunnin jälkeen tallissa oli taas yhtä rauhallinen kuin ennen tuntia.

Ongelmia:
tahditon ja kiemurteleva ratsu
laukkojen jälkeen vähän kuumui
ei kuunnellut oikeaa pohjetta kovin hyvin
vasen hartiani painui taas alas

Parannusta:
laukkasi kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora