maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kuuroutta pohkeille estetunnilla


Maanantaina pääsin jälleen kahden hepattoman päivän jälkeen ratsaille. Kävin rästimässä perjantain tuntini ja toivoin esteitä. Klo 19 tunnille päädyin siis hyppelemään. Listassa luki Elli. Enpä sillä ollutkaan estekurssin jälkeen mennyt eli kolmatta kertaa kyytiin. Tallissa narskutteli hampaita mutta oli muuten suht asiallisesti varustaessa. Kuolaimetkin otti hyvin.

Oltiin kentällä. Keli oli puolipilvinen +18 ja ratsukoita oli 6. Esteitä kasattiin linjalle kaksi pystyä ja okseri, väleinä 17 metriä.

Heti alkuverkassa Elli liikkui pohkeista tosi huonosti eteen. Yritin keskittyä pitämään kantapäät alhaalla ja itseni estemoodissa. Heppaa joutui raipalla muistuttelemaan liikkumisesta. Ja ope sanoi vielä että lisää ravia, joten ihan napakasti sai komentaa. Tultiin ravissa maapuomien yli. Puomit meni ihan ok kunhan ratsu liikkui. Tuntui että huhkin kyydissä enempi kuin Elli alla.

Laukassa tultiin kans puomeja. 5 laukkaa väleihin. Taisi yhtä kertaa lukuunottamatta tulla oikein. Jokusen kerran laukka vaihtui matkalla mutta monesti päästiin ihan oikeinkin. Takapuolta lähemmäs etukaarta ja muista kyynärkulma oli ohjeet. Laukkakin valui helposti löysähköksi. Sisäpohjetta kuunteli huonosti kumpaankin suuntaan eikä edelleenkään liikkunut pohkeista eteen. Tultiin kummastakin suunnasta.

Esteet nousi pikkuhiljaa. Ensin pysty vikaksi. Sitten ristikkokin keskelle. Kun kaikki oli ylhäällä niin ruvettiin tulemaan 4 askeleella. Vähän huoletti että miten tahmajalka niihin venyy mutta venyihän se. Itellä toki oli edelleen olo ettei pohkeeni tarkoita sille mitään vaan kaiken lisävauhdin sai hakea raipalla naputtamalla. Kurjaa. Mutta neljällä päästiin joka kerta. Piti muistaa välillä jopa vähän pidättää ettei veny liian laakaiseksi.

Näitä tultiin jokunen kierros. Meni ihan ok. Lopuksi nosti meille vielä n. 80 senttiin. Siististi yli niistäkin. Vikasta kierroksesta on todistusaineistoa (video alla). Yritin vielä erityisen paljon keskittyä kantapäihini.

Loppuverkoissa Elli tahtoi alkuun mennä vauhdilla. En päästänyt edes raville omin lupinensa ja nopeasti rauhottui kun sain pohkeet pidettyä kiinni. Nopeasti meni takas siihen tahmailumoodiin että sai taas naputella raipalla. Mutta kaiken narskuttelun joukosta myös muutaman pienen hetken sain ratsua käynnissä pyöreämmäksi.

Ongelmia:
Elli ei liikkunut pohkeistani eteen
hepan harja oli edessä kun raipankäytön jälkeen yritin etsiä ohjia takas käteen

Parannusta:
ei kieltoja, ei pudotuksia
käynnissä sain hitusen pyöristymään


Meri kuvasi meidän vikat hypyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora