torstai 2. toukokuuta 2013

Kyttäilemätöntä jäykistelyä esteillä


Aletunnilla luvassa oli esteitä ja olin mielissäni kun sain Koran. Aiheena oli kääntäminen ja tunnilla oli 9 ratsukkoa. Kora oli aiemmin päivällä ollut omistajan höykytyksessä (läpiratsastus) ja oli pesumärkä sen jäljiltä. Päivän ilonen asia oli ettei hepo kyttäillyt maneesissa mitään. Pikkuovenkin kohdalla voitiin olla uralla pitkin ohjin ilman ongelmia.

Alkuun tultiin tehtävää ravissa puomeina. Voltit väleihin. Vapaata alkuverkkailua ei ollut. Kuvio oli vähän loivan kiemurauran tyyppinen. Sitten nostettiin: puomi, ristikko, puomi. Voltit edelleen väleihin. Sitten jätettiin voltit pois ja vika nousi kavaletiksi. Lopuksi ekakin este nousi pystyksi. Yleensä laukka vaihtui vain kertaalleen vaikka ois pitänyt vaihtua kahdesti. Tosi pieniähän ne oli. Oisko vikalla kierroksella olleet jopa lähempänä 70 senttiä. Ongelmia oli laukansäätelyssä ja ohjat oli liian pitkät. Ope kaipasi lisää vauhtia. Kora taas meinasi välillä kiihdytellä itekseen.

Säätöjen kanssa oli hakemista ja kismitti kun en saanut ratsua pyöristymään. Vasta ihan lopuksi käynnissä ennen pitkiä ohjia vähän myötäsi. Olisin kaivannut vapaata alkuverkkaa. Nyt koko tunti oli hyvin ohjattu. Jäi siirtymät, väistöt ja kunnon taivutukset tekemättä. Eikä ollut tilaa pööpöillä muiden suorittaessakaan kun piti pysyä uralla pois edestä.

Tallissa Kora oli kiva ja tunnin jälkeen jäi rapsuteltavaksi.

Ongelmia:
hepo jäykisteli
laukan säätö
on mennyt paljon paremminkin
liian pitkät ohjat
kaikki laukat ei vaihtuneet

Parannusta:
ei kyttäillyt!
kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora