keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Toinen testikerta Hubsilla


Kuten suunnittelin niin halusin käydä Hubsilla vielä toisenkin kerran testaamassa menoa. Eniten olin utelias paikan vakiopen suhteen. Ensimmäinen haaste oli saada tunti varattua. Lopulta siihen taisi mennä yli vuorokausi että ope ehti minulle listojen ääreltä vastata. Sain valita että halusinko koulutunnille vai loikkimaan. Valitsin tietysti esteet. Koulutunnilla oli kivan vähän porukkaa kun kävin kurkkimassa, meitä taas 7.

Ratsuvalinnasta olin mielissäni, Dream Like eli tamma. Syntynyt 2001, ruunikko takasukalla, tähtipää. Sopivan kokonen mulle. Hepo oli jo edellisellä tunnilla. Meni ihan nätin näköisesti ja reippaasti. Hepalla oli pintelit valmiina eikä esteitäkään tarvinnut kasata niin pääsin hyppäämään suoraan ratsaille. Ope sanoi ettei pahemmin verkkailla mutta käytännössä alkutunnin työskentelyyn meni aika kauan. Tämän tunnin teema oli ratsun pitäminen paketissa ja loikat (= 3 kavalettia) oli sivuosassa. Itelläni meni tosin koko tunti ennen kuin huomasin tämän. Turvaliivin kanssa tuli melko tyhmä olo.

Melko pian huomasin että Dream Liken eteenpäinpyrkimys oli vähän huijaamista. Ei se kunnolla kuunnellut pohkeita vaan saattoi olla niille jopa hidas. Hetki meni että sain sen avuille. Senkin jälkeen oli hetkittäin vähän venkula, kulki pyöreänä mutta nyökkäili vielä pahemmin edestä tyhjäksi kuin Valma. Hipposta lukiessani tuli semmonen olo että tamma meni lujaa oman epätasapainoisuutensa takia.

Alkutunnista tehtiin yksitellen siirtymiä open katsellessa. Raviin ja käyntiin päästiin hyväksytysti riittävän paketissa. Laukkakin nousi valvovien silmien alla ekaa kertaa ihan hyvin. Tunnista oli yli puolet menty kun ekaa kertaa päästiin ravipuomeille. Ne ylitettiin tasan kerran. Ope kysyi että mikä kohta meni parhaiten. Meillä taisi olla keskikohta, en tosin ole ihan varma enää.

Tämän jälkeen päästiin itse loikkimiseen. 3 kavalettia siis ravilähestymisellä, joista kaksi oli toisesta päästä maassa. Estekorkeus max 40 cm. Tultiin hyvillä välimatkoilla. Alkuun open nimeämässä järjestyksessä, sitten kolmas kierros omavaltaisessa järjestyksessä. Me pikkusen valuttiin linjalla ulos ja ope kaipasi parempaa myötäämistä. Pidä keskivartalo kasassa äläkä jää vetämään. Taisi olla muutakin pientä viilattavaa. Väleistä sanoi että suhteutetut. Kuvittelin että ois olleet keskenään yhtä pitkät. Käytännössä tokan loikan jälkeen sain ratsastaa eteen että sain samat 4 laukkaa vikaankin väliin. Kolmannella kierroksella taidettiin kolistella joku alas, sillä sain vielä sakkokierroksen. Vika meni paremmin mutta kakkoskierros oli silti mielestäni paras.

Tunnin lopuksi kysyin opelta että oliko välit yhtä pitkiä kun tuntui että 4 + 5 laukkaa olisi sopineet niihin paremmin. Vastasi että koulutuksellisesti ois ollut parempi tällä hepalla tulla 5 + 4 laukkaa. Enkä siis saanut vastausta kysymykseeni. Loppuraveissa hepo oli ihan ok. Lopputalutuksissa mittasin välit: 11,5 metriä ja 14 metriä. Eipä ihme jos jälkimmäinen väli tuntui pidemmältä. Ja minä kun harmittelin ettei päästy koko tehtävää yhtä ja samaa tasaista laukkaa. Taisin ymmärtää jotain väärin. Talutusta piti tämänkin hepan kanssa hetki treenata ja peruuttaa ennen kuin heppa tajusi että sen tulee pysähtyä samalla kuin minunkin. Hyvin meni oppi lopulta perille. Tallissa luimi oikean kyljen harjausta.

En ihastunut tähänkään ratsuun. Openkin kanssa puhuttiin eri kieltä kun oli ymmärtämisongelmia puolin ja toisin. Ihan hyviä vinkkejä joo mutta kaipaisin enemmän tekemistä. Nyt ratsastuksesta tosi iso osa oli aika itsenäistä uran kiertämistä. 30 euroa tästä tuntui hieman paljolta. Muut kuskit tosin tuntuivat olevan mielissään. Satulassakin olin yhtä kauan kuin Raijalla, vaikka siellä tunnin pituus on 50 min, täällä tunnin. Pitää käydä testaamassa vielä Kiwigo, muuten en tiedä mitä keskiviikkoisin teen.

Ongelmia:
loikkiminen ei vastannut kuskin odotuksia
hepo tuntui epätasapainoiselta

Parannusta:
kivempi ratsu kuin viimeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora